VODAFONETV ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο επιβλητικός Τζέισον Μομόα έρχεται στο Vodafone TV ως Aquaman

Ο επιβλητικός Τζέισον Μομόα έρχεται στο Vodafone TV ως Aquaman

Όταν διάβασα ότι ο Τζέιμς Γουάν, ο Μαλαισιανό-Αυστραλιανός σκηνοθέτης που κρύβεται πίσω από τις ανατριχιαστικές ταινίες τρόμου «Σε Βλέπω», «Παγιδευμένη Ψυχή» και «Το Κάλεσμα», θα αναλάβει τη solo μεταφορά του «Aquaman» στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον επιβλητικό Τζέισον Μομόα, ήμουν αρκετά επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα. Είχαν προηγηθεί και οι εισπρακτικές επιτυχίες των «Batman vs Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», «Justice League» και «Wonder Woman», οι οποίες -για διαφορετικούς λόγους- είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, αλλά και απαιτήσεις.

Πριν λίγες ημέρες, ωστόσο, βυθίστηκα τελικά στον κόσμο του «Aquaman» μέσω του Vodafone TV και με ικανοποίηση μπορώ να πω ότι η έκτη ταινία της «DC» με τον Ατλάντειο υπερήρωα δεν έκανε μία τρύπα στο νερό. Αντιθέτως, επί περίπου 2,5 θεαματικές ώρες, «κολύμπησα» στον μυστικό κόσμο της θάλασσας του κεντρικού ήρωα Άρθουρ Κέι και απόλαυσα κινηματογραφικά… μακροβούτια σε εντυπωσιακά εφέ, με μετρημένες δόσεις υδάτινου χιούμορ.

H DC συναντά το… GoT

Για τους μη μυημένους στο σύμπαν των κόμικ της DC Universe, ο Aquaman είναι ο γιος της Βασίλισσας της Ατλαντίδας και ενός στεριανού φαροφύλακα, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το υπερφυσικό του πεπρωμένο, προκειμένου να κερδίσει με… την τρίαινά του, τη θέση του στο θρόνο του υποβρύχιου κόσμου των επτά θαλασσών.

2

Μαζί με αυτόν, ο ηθοποιός Τζέισον Μομόα, που έγινε γνωστός ως Καλ Ντρόγκο στη σειρά Game of Thrones, κερδίζει για ακόμα μία φορά τις εντυπώσεις στο ρόλο του Βασιλιά των Ωκεανών, ο οποίος και του πάει γάντι. Στο πλάι του, η πανέμορφη Άμπερ Χερντ, που υποδύεται τη Μίρα, την κόρη του Βασιλιά Νιρέα, καθώς και η εξαιρετικά έμπειρη Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της «Ακουαμάνας», ο Γουίλεμ Νταφόε, και ο Πάτρικ Γουίλσον, οι οποίοι προσφέρουν ένα δίχτυ προστασίας ερμηνευτικού κύρους.

Η υδάτινη πλοκή

Και αφού έκανα τις συστάσεις με το καστ, θα συνεχίσω με λίγα λόγια για την υπόθεση και την ποπ φύση του κόμικ χαρακτήρα. Όλα ξεκινούν όταν ο Άρθουρ Κέι πληροφορείται από τη σέξι Ατλαντιανή Μίρα ότι το μυθικό βασίλειο απειλείται από τα σχέδια του αδερφού του και, μαζί με αυτό, ο κόσμος της στεριάς. Τότε αποφασίζει να διεκδικήσει το θρόνο -ο οποίος και δικαιωματικά του ανήκει, όντας ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά της Ατλαντίδας- και ξεκινά, ως άλλος Οδυσσέας, ένα περιπετειώδες ταξίδι σε ξηρά και θάλασσα, που περιλαμβάνει μία σειρά από σκληρές δοκιμασίες, η ολοκλήρωση των οποίων θα τον καταστήσουν αντάξιο για το στέμμα.

3

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κινηματογραφικού υπερθεάματος, το οποίο έφερε στο σαλόνι του σπιτιού μου για ακόμα μια φορά το Vodafone TV, ήμουν προσηλωμένος στην απενοχοποιημένη, απλοϊκή πλοκή μιας απολαυστικά παραμυθένιας διάστασης, που παραπέμπει σε ‘80s ταινίες φαντασίας και έμεινα εντυπωσιασμένος από τις αριστουργηματικές υποθαλάσσιες σκηνές, με κορυφαία εκείνη της καθόδου του Aquaman στην άβυσσο.

Πόσα ψάρια πιάνει ο Aquaman;

Όπως θα διαπιστώσεις, ο Aquaman του Τζέιμς Γουάν, παίρνει τη σκυτάλη από τη σοβαροφάνεια που πλήττει τις κατα-Σνάιντερ αναγνώσεις των προηγούμενων κινηματογραφικών παραγωγών με ήρωες από το σύμπαν της DC και συνεχίζει την κούρσα των τιτάνιων διαστάσεων των σύγχρονων blockbuster προς μία άλλη κατεύθυνση, η οποία παραπέμπει περισσότερο σε ένα Star Wars κάτω από την θάλασσα.

Με πλεονέκτημα και αέρα νικητή, καθώς δεν έχει συγκριτικό κινηματογραφικό ανάλογο, όπως οι προηγούμενες ταινίες της DC -με μοναδική εξαίρεση το Wonder Woman- πιστεύω ότι το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας, απέναντι στο ενδυναμωμένο σύμπαν της Marvel, κερδίζεται και δίνει μια γερή ανάσα για τα επόμενα σίκουελ της σειράς.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι -φαν ή όχι των ηρώων της DC- το Vodafone TV φέρνει στις οθόνες σου μια γεμάτη δράση περιπέτεια, που εκτυλίσσεται στον αχανή, οπτικά εκπληκτικό υποβρύχιο κόσμο των επτά θαλασσών, προσφέροντας μια ποσειδώνια μυθική παραλλαγή, η οποία και σε προκαλεί να διαπιστώσεις μόνος σου τα… πόσα ψάρια πιάνει ο Aquaman.