VODAFONETV ΤΑΙΝΙΕΣ

Είναι το The Bachelor το ελληνικό Hangover;

Είναι το The Bachelor το ελληνικό Hangover;

Αν είσαι λάτρης των παρεΐστικων κωμωδιών τύπου Hangover αλά… ελληνικά, τότε ο τρίτος κύκλος της ταινίας The Bachelor, είναι μία από τις κινηματογραφικές επιλογές, που θα σου προσφέρει 100 λεπτά γέλιου και ευφάνταστου χιούμορ με τις γκάφες και τις απρόσμενες αναποδιές τεσσάρων «μπερμπάντηδων» κι άτυχων φίλων. 

Το τρίτο επεισόδιο της ξεκαρδιστικής ταινίας που σάρωσε στις εισπράξεις των κινηματογραφικών αιθουσών ανά την Ελλάδα το 2018, ολοκληρώνει την επιτυχία των προηγούμενων ταινιών, που προβλήθηκαν το 2016 και 2017, οι οποίες αξιοποίησαν στο σύνολό τους μια δοκιμασμένη αμερικανική σεναριακή ιδέα και την προσάρμοσαν στα καθ’ ημάς, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού της χώρας.

Όπως και οι δύο προηγούμενες ταινίες της σειράς, το «The Bachelor 3» είναι αντίστοιχα μια διασκεδαστική κωμωδία γεμάτη απροσδόκητα περιστατικά, περιστρεφόμενη, όμως αυτήν τη φορά, γύρω από το πρόσωπο του Τζίμη, που τον υποδύεται ο Νίκος Βουρλιώτης, ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί και φωνάζει τα φιλαράκια του για τον ξέφρενο εορτασμό της καθιερωμένης -πλέον- τελευταίας βραδιάς ενός εργένη. Πριν, όμως, αναφερθώ στο πώς εκτυλίσσεται η υπόθεση αυτού του νέου επικού επεισοδίου, που απόλαυσα στο Vodafone TV, θα προχωρήσω σε μία εύφημη μνεία στις πρότερες σκηνοθετικές απόπειρες του Αντώνη Σωτηρόπουλου και του Γιάννη Παπαδάκου.

2

Από το χθες στο σήμερα

Δύο ταινίες πριν, λοιπόν, στο πρώτο The Bachelor σε σκηνοθεσία Αντώνη Σωτηρόπουλου, τέσσερις φίλοι ξεκίνησαν για ένα γάμο, στον οποίο δεν έφθασαν μεν ποτέ, αλλά κατάφεραν να ταξιδέψουν με… μία νεκροφόρα χιλιάδες θεατές σε καταστάσεις απείρου κάλλους και γέλιου, ενώ στην προτελευταία απόπειρα του Γιάννη Παπαδάκου, η τρελοπαρέα ξεκίνησε για έναν ακόμα γάμο, στον οποίο και πάλι… δεν έφτασε ποτέ, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τα 236.000 εισιτήρια και να χαρακτηριστεί ως η νούμερο ένα ελληνική παραγωγή εκείνης της χρονιάς.

Και κάπως έτσι, φθάνουμε στη συνέχεια της επιτυχημένης κωμικής συνταγής, όπου ο Τζίμης καλεί τους τρεις κολλητούς του να γνωρίσουν τα πεθερικά του, τα οποία φτάνουν στην Αθήνα από την Αφρική, με τον Ρένο -το ρόλο του οποίου διατηρεί ο Θανάσης Βισκαδουράκης- να είναι αυτός που αναλαμβάνει αυτήν τη φορά τα χρέη του κουμπάρου στον επικείμενο «παραδοσιακό», κατά τα άλλα, γάμο του The Bachelor 3.

3

Επικίνδυνα διασκεδαστικές καταστάσεις

Όλα κυλούν παραδόξως φυσιολογικά, μέχρι την ώρα του μυστηρίου, όταν και ο Ρένος θα απαχθεί στην εκκλησία, πριν η νύφη προλάβει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Η απαγωγή σοκάρει την αντροπαρέα, η οποία στην προσπάθειά της να εντοπίσει τον κουμπάρο, καταλήγει στη Λάρισα, όπου τα πράγματα… ξεφεύγουν. Οι γκάφες στην πόλη του θεσσαλικού κάμπου διαδέχονται η μία την άλλη και το εναλλακτικό κυνήγι για την αναζήτηση του συνέταιρου στο «έγκλημα», που λέγεται γάμος, βλέπει τον υποψήφιο γαμπρό Τζίμη, αλλά και τον Αντώνη και τον Κωστή, τους οποίους υποδύονται οι Γιάννης Τσιμιτσέλης και Μελέτης Ηλίας αντίστοιχα, να προσπαθούν να σώσουν το φίλο τους από… επικίνδυνα διασκεδαστικές καταστάσεις.

Με τον τρόπο αυτό, ο σκηνοθέτης του Bachelor 2 μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το τελευταίο σίκουελ μιας σύγχρονης ανατρεπτικής ελληνικής κωμωδίας, που έμελλε να γίνει τριλογία, «συνδέοντας», έστω και άτυπα, το τέλος με την αρχή μιας ιστορίας γεμάτης με κωμικά ευρήματα, αλλά και κάποιες κοινωνιολογικές αναφορές στη συμπεριφορά των ανθρώπων, όταν αυτοί βρίσκονται έξω από τα πλαίσια της καθημερινότητάς τους.

4

Εκτός, όμως, από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον Μελέτη Ηλία, τον Θανάση Βισκαδουράκη και τον Νίκο Βουρλιώτη, τους οποίους θα απολαύσεις βλέποντας το The Bachelor 3 στη μικρή οθόνη με την βοήθεια του Vodafone TV, ανάμεσα στους ηθοποιούς και στις αναγνωρίσιμες τηλεοπτικές φιγούρες που θα ευχαριστηθείς στην τρίτη και τελευταία franchise ταινία του Γιάννη Παπαδάκου βρίσκονται και οι Κατερίνα Γερονικολού, Βασιλική Τρουφάκου, Ησαΐας Ματιάμπα, Τόνι Σφήνος, Τάσος Παλατσίδης, Βίκυ Κάβουρα, Δημήτρης Σταρόβας, Αναστάσης Κολοβός, Courtney Parker, Αλέξανδρος Κοντοπίδης, Μαρία Κωνσταντάκη, Γιώργος Παράσχος και Τάκης Ζαχαράτος.