ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό χτύπημα σε τουρκικό κονβόι;

Ρωσικό χτύπημα σε τουρκικό κονβόι;
Yeni Şafak

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες. Η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε επτά και των τραυματιών σε δέκα.

Για ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον τουρκικού κομβόι βοήθειας στην πόλη Αζάζ της βορειοδυτικής Συρίας, κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα ίδια μέσα, τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, κάτι που όμως δεν διασταυρώνεται από άλλες πηγές.

Υλικό που τραβήχθηκε σε διασταύρωση στη συριακή πλευρά των συνόρων με την νότια επαρχία Κίλις της Τουρκίας δείχνει φορτηγά να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες μετά από προφανή αεροπορική επίθεση σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν εθελοντές, μεταδίδει το Reuters.

Ο επικεφαλής του συνοριακού περάσματος που ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες ανέφερε ότι αεροπορικές επιθέσεις χτύπησαν ένα γκαράζ με εμπορικά φορτηγά, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Αξιωματούχος της ανθρωπιστικής οργάνωσης που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη είπε στο Reuters ότι οι ομάδες του βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Διευκρίνισε ότι τα φορτηγά δεν άνηκαν στον οργανισμό και πως δεν υπάρχει πληροφόρηση για το ποιος μπορεί να τα βομβάρδισε.

Ρωσικά μέσα ανέφεραν πάντως ότι οι βομβαρδισμοί στόχευαν τις ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης αλ - Νούσρα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που έχουν παρουσία στην Αζάζ.

Σύμφωνα με την Washington Post δεν είναι ξεκάθαρο εάν την επίθεση έκαναν ρωσικά ή συριακά μαχητικά αεροσκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ