ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η συνέντευξη Ερντογάν εγείρει προβληματισμό και ερωτήματα

Τζανακόπουλος: Η συνέντευξη Ερντογάν εγείρει προβληματισμό και ερωτήματα
Eurokinissi / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τη θέση ότι ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάννης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που παράλληλα τόνισε ότι η συνέντευξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγείρει «έντονο προβληματισμό και ερωτήματα».

«Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, και συμπλήρωσε: «Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάννης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι αναφορές περί αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης δεν συμβάλλουν στο κλίμα που «προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης χρειάζεται «επικαιροποίηση».

«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε» είπε ο κ. Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ