ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ. Λόγω αυτού αναστέλλονται σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από αύριο, Τετάρτη, τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ειδικότερα, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Για τις αμαξοστοιχίες των οποίων τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχει προληπτικά κλείσει το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι επιβάτες ωστόσο που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα. Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο παρακάτω σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511.

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα

Να υπενθυμίσουμε πως για την Πέμπτη έχουν ανακοινωθεί αλλαγές και στην κυκλοφορία των μέσων σταθερής τροχιάς, και συγκεκριμένα για μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 09:00 π.μ. – 21:00 μ.μ. λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Το μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινείται μεταξύ 9:00 – 16:00 λόγω των στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ 9:00 - 21:00.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποφάσισε και η ΠΝΟ και έτσι δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας την ίδια ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ