ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Καταργούνται σταδιακά - Πώς θα γίνεται η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Καταργούνται σταδιακά - Πώς θα γίνεται η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια
EUROKINISSI

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, αφού καταργούνται σταδιακά οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σε προθάλαμο για τα πανεπιστήμια θα εξελιχθεί ουσιαστικά η Γ' Λυκειου μέσα από προπαρασκευαστικά μαθήματα καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στην Β' Λυκείου, σύμφωνα με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει, από το καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξαίρεση για ένα μεταβατικό διάστημα τις Ιατρικές Σχολές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας λέει όχι στα μη κρατικά ΑΕΙ επικρίνοντας για "ιδεολογική εμμονή" τους υπέρμαχους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του "νεοφιλελεύθερου μοντέλου του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη", ενώ απαντά και στην Ιεραρχία για το ζήτημα των Θρησκευτικών ότι τα προγράμματα σπουδών στα σχολεία είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας.

Όπως αναφέρει τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β΄ Λυκείου και η Γ΄ Λυκείου θα είναι ανά είδος προπαρασκευαστικού έτους.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε ορισμένα τμήματα θα αρχίσει να καταργείται ο κλειστός αριθμός εισακτέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ