ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ξάνθη: Ποιο είναι το εργοστάσιο μπαταριών που έχει παραδοθεί στις φλόγες

Φωτιά Ξάνθη: Ποιο είναι το εργοστάσιο μπαταριών που έχει παραδοθεί στις φλόγες
sunlight

Στις φλόγες έχει παραδοθεί από το μεσημέρι της Τρίτης μεγάλο μέρος του εργοστασίου της Sunlight, που αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη.

Η συνολική έκταση της μονάδας, που αποτελεί βασικό παράγοντα της δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας, είναι 142.000 τ.μ., ενώ οι στεγασμένοι χώροι ξεπερνούν τα 55.000 τ.μ.

Η μονάδα παραγωγής έχει λάβει πιστοποίηση για τη χρήση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (ISO9001:2008), περιβάλλοντος (ISO 14001:2004) και υγείας και ασφάλειας στην εργασία (BS OHSAS18001:2007).
Διαθέτει τέσσερις εξελιγμένες γραμμές παραγωγής για τους εξής τύπους μπαταριών:
• Βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος κλειστού και ανοικτού τύπου (για εφαρμογές κίνησης & για εφεδρική χρήση)
• Προηγμένες μπαταρίες μολύβδου-οξέος για υποβρύχια πρόωση
• Μπαταρίες αργύρου-ψευδαργύρου για τορπίλες μάχης και ασκήσεων

Οι ίδιες εγκαταστάσεις στεγάζουν τον χώρο αποθήκευσης και διακίνησης των προϊόντων της εταιρείας, συνολικής επιφάνειας 8.500 τ.μ. που περιλαμβάνει 6 ράμπες φόρτωσης και 11.200 σημεία απόθεσης παλετών.

Η εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ έχει παγκόσμια παρουσία στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές, καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας. Διανύοντας την τρίτη δεκαετία σταθερής ανάπτυξης, η εταιρεία συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους παραγωγούς λύσεων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο.

Η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Βόρεια Ελλάδα, επιφάνειας 142.000 τ.μ., βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης της εταιρείας. Η SUNLIGHT έχει διοχετεύσει σταθερά επενδυτικά κεφάλαια για την ανάπτυξη μιας από τις πλέον προηγμένες βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη, όπου λειτουργούν άκρως εξειδικευμένες εγκαταστάσεις παραγωγής και συναρμολόγησης. Η μονάδα συμμορφώνεται πλήρως με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα και έχει πιστοποιηθεί για τα συστήματα διαχείρισης στους τομείς της ποιότητας, του περιβάλλοντος της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία . Ο σεβασμός προς το περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής φιλοσοφίας και κουλτούρας της SUNLIGHT. Αυτή η αρχή αποτελεί τη βάση διαμόρφωσης της στρατηγικής της εταιρείας και αντικατοπτρίζεται στις καθημερινές λειτουργίες και πρακτικές της.

Η συστηματική εφαρμογή προηγμένων συστημάτων και διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, επιτρέπει στη SUNLIGHT να μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και να διασφαλίζει την προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας στους πελάτες της σε ολόκληρο τον κόσμο. Καίριο ρόλο στην ανάπτυξη των προϊόντων αυτών παίζει η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της SUNLIGHT, η οποία σχεδιάζει και αξιολογεί διαρκώς νέες καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες της αγοράς με βάση τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και τις εξελίξεις του κλάδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ