ΕΛΛΑΔΑ

Χείμαρρος «έκοψε» στη μέση την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Χείμαρρος «έκοψε» στη μέση την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, με έναν ορμητικό χείμαρρο να «κόβει» στα δύο τη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 29ο χιλιόμετρο και την έντονη βροχόπτωση να πλημμυρίζει εκ νέου δρόμους στη Μάνδρα.

Για αρκετή ώρα, κλειστά παρέμειναν και τα διόδια της Ελευσίνας. Η κυκλοφορία άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά μετά από περίπου δύο ώρες ταλαιπωρίας για τους οδηγούς, με μια λωρίδα να δίνεται στην κίνηση στο ρεύμα προς Κόρινθο και την κυκλοφορία προς Αθήνα να διεξάγεται κανονικά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην Αττική Οδό, με εξαίρεση την έξοδο προς τη Μάνδρα. Κανονικά και η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από τη Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη.

Πλημμύρες και λάσπη στη Μάνδρα

Αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα -για δεύτερη ημέρα στη σειρά- είναι και οι κάτοικοι της Μάνδρας.

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» από την ισχυρή βροχόπτωση και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Η πυροσβεστική έχει ήδη δεχτεί 35 κλήσεις για βοήθεια και 60 τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων σε Μαγούλα και Μάνδρα.

36258440 2593082894249384 860476807760052224 n


Λάσπη και ορμητικοί χείμαρροι στη Μάνδρα, το απόγευμα της Τετάρτης

Νωρίτερα, αποφασίστηκε να κλείσει και η παλαιά Εθνική Οδός ώστε να μην εγκλωβιστούν οδηγοί.

Δήμαρχος Μάνδρας: Αφημένοι στην τύχη μας

Χτες, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη έλεγε στο CNN Greece πως οι κάτοικοι της περιοχής είναι «αφημένοι στο έλεος της φύσης» και είχε εκφράσει φόβους για νέες πλημμύρες σήμερα:

«Πάλι πλημμύρισαν τα υπόγεια και τα ισόγεια, δηλαδή ο κόσμος πάλι βιώνει ένα πολύ άσχημο πλημμυρικό φαινόμενο και δεν ξέρουμε και αύριο πώς θα είναι η μέρα γιατί από ότι ακούσαμε ενδέχεται και αύριο να βρέξει. Είμαστε αφημένοι στην τύχη μας».

Εικόνες από τη Μάνδρα, το βράδυ της Τρίτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ