ΜΟΔΑ

Eβδομάδα μόδας: τρελοί Πιερό και ωδή στο κίτρινο της Μεσογείου για τον Jacquemus

Eβδομάδα μόδας: τρελοί Πιερό και ωδή στο κίτρινο της Μεσογείου για τον Jacquemus

Tον Φεβρουάριο του 2018 ο σχεδιαστής Simon Porte Jacquemus ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την πρώτη του αντρική σειρά. Ήταν ένα νέο που ενθουσίασε καθώς ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας που έχει αναδειχθεί σε άλογο κούρσας με εκπληκτικές αποδόσεις στη γαλλική βιομηχανία του στιλ με τις γυναικείες συλλογές σίγουρα θα είχε κάτι ενδιαφέρον να πει για το στιλ του άντρα σήμερα.

"Υπήρχαν πολλές φήμες. Ότι πήγαινα στην Céline, ότι πήγαινα στη Versace. Όλοι νόμιζαν ότι πήγαινα σε άλλον οίκο, αλλά μένω μόνος μου. Μπορείς να ξεκινήσεις μια νέα δουλειά ακόμη κι αν είναι στο δικό σου σπίτι" είπε τότε και σήμερα ο Jacquemus παρέδωσε σε όλους την πρώτη του συλλογή αντρικών ρούχβν αποθεώνοντας τη Μεσόγειο, τη θάλασσα, τον ήλιο, το κίτρινο, την κάθε μια απόχρωση του κίτρινου και το υλικό της προτίμησης του, το ελαφρύ μαλλί.

Η συλλογή παρουσιάστηκε σε μια παραλία, νότια της Μασσαλίας, στην Calanque De Sormiou της Côte D'Azur.

Γέννημα θρέμα της Μασσαλίας ο Simon Porte Jacquemus παρουσίασε τη συλλογή του σε λίγους και εκλεκτούς παλεύοντας για την άδεια να χρησιμοποιήσει αυτή την άσπιλη ακτογραμμή τρεις μήνες, τουλάχιστον.

Με τίτλο "Le Gadjo", σε ελεύθερη απόδοση ο γύφτος, η συλλογή του ήταν εμπνευσμένη από την ετερόκλητη πατρίδα του όπου η κομψότητα και το κιτς αγκαλιάζονται.

Με απλές γραμμές, έντονα χρώματα, και oversized sweaters με γεωμετρικές λεπτομέρειες ο σχεδιαστής θέλει τον άντρα ντυμένο ανέμελα αλλά με μεταξένια πουκάμισα, έναν άλλον τρελό Πιερό των καιρών μας.

"Δεν θέλω να κάνω την ανδρική συλλογή όπως τη γυναικεία. Όλα έρχονται μέσα από την καρδιά μου, οπότε θα ανακαλύψω τον εαυτό μου καθώς τη σχεδιάζω" είχε πει και όπως αποκάλυψε η καρδιά του είναι γεμάτη χρώμα, ενέργεια και χαρά της ζωής.

Ο Jacquemus ξεκίνησε το label του το 2010, σε ηλικία μόλις 19 ετών και θεωρείται ο πλέον ανερχόμενος Γάλλος στη μόδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ