ΚΟΣΜΟΣ

Στην φυλακή οι Pussy Riot που εισέβαλαν στον τελικό του Μουντιάλ

Στην φυλακή οι Pussy Riot που εισέβαλαν στον τελικό του Μουντιάλ
Reuters

Σε φυλάκιση 15 ημερών καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Μόσχας τα τέσσερα μέλη της ακτιβιστικής φεμινιστικής ομάδας Pussy Riot, που εισέβαλαν στο γήπεδο Λουζνίκι Λουζνίκι κατά τη διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ μεταξύ της Γαλλίας με την Κροατία.

 

Τα μέλη της εν λόγω ομάδας, κατάφεραν να περάσουν από τα συστήματα ασφαλείας και να φθάσουν κοντά στον αγωνιστικό χώρο - και τελικά να εισέλθουν σ΄ αυτόν - επειδή ήταν ντυμένα με στολές αστυνομικών κι έτσι πέρασαν απαρατήρητα.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο της Μόσχας, επέβαλε στους Βερόνικα Νικούλτσινα, Όλγκα Παχτούσοβα, Πιότρ Βερζίλοφ και Όλγκα Κουράτσεβα, απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα και στάδια για τρία χρόνια. Το σκεπτικό της απόφασης, αναφέρει πως τα τέσσερα άτομα, καταδικάσθηκαν για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων της συμπεριφοράς των θεατών» και τους επεβλήθη η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πιότρ Βερζίλοφ, είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας «MediaZona», που ασχολείται με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα με την συγκεκριμένη δράση, η ομάδα Pussy Riot, ανήρτησε μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κύριο όλων το «Απελευθερώστε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ