ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
CNN GREECE

Από επεισόδια αμαυρώθηκαν για άλλη μια χρονιά οι πορείες μαθητών και φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (06/12) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του  Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο κέντρο της Αθήνας η ένταση ξεκίνησε περίπου στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών. Παράλληλα άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια και στάσεις λεωφορείων.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές και μία σύλληψη. Έπειτα από εντολή της αστυνομίας, έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.

Το ραντεβού των μαθητών και των φοιτητών δόθηκε στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στο ίδιο σημείο έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00.

Επί ποδός βρίσκονται τουλάχιστον 2.600 αστυνομικοί, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν ελικόπτερο και drones της αστυνομίας.

Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Έκκληση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να προφυλάξει την περιοχή τους από καταστροφές, βανδαλισμούς αλλά και εκτεταμένη χρήση χημικών κάνουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες των Εξαρχείων.

Με επιστολή που έστειλε εν όψει της σημερινής επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη αλλά και την υφυπουργό κ. Κατερίνα Παπακώστα, ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών «ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ», ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα προστατεύσουν περιουσίες και ανθρώπους.

Δείτε βίντεο από την πορεία των μαθητών και φοιτητών:

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, αφού μόλις η πορεία έφτασε στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ΥΜΑΘ.

Η πορεία συνεχίστηκε με τους κουκουλοφόρους νααναποδογυρίζουν κάδους στην οδό Αγίου Δημητρίου, μεταδίδει το thestival.gr.

molf 2 copy

Την ίδια ώρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

IMG 20181206 133907 copy

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η είσοδος της Σχολής έχει αποκλειστεί με έπιπλα, που μετέφεραν οι αντιεξουσιαστές από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ έχουν προκαλέσει φθορές στο κυλικείο της Σχολής.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί και το απόγευμα στις 18:00 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα, στη Λάρισα, στην Κομοτηνή, στα Χανιά, στα Ιωάννινα και στη Μυτιλήνη.

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Η αίτηση και τα δικαιολογητικά - Πότε ανοίγει το koinonikomerisma.gr

Οικογενειακός γιατρός: Βήμα-βήμα η διαδικασία εγγραφής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ