ΜΟΔΑ

Η Ισπανίδα ψηφοφόρος Μιρέια είναι η Μις Κόσμος 2015

Η Ισπανίδα ψηφοφόρος Μιρέια είναι η Μις Κόσμος 2015
REUTERS/Stringer

Τις πιο κρίσιμες εκλογές στη χώρα της την Ισανία έχει στο μυαλό της η Μιρέια Λαλαγκούνα. Η Ευρωζώνη τη στοιχειώνει ακόμη και εκεί που στέφθηκε Μις Κόσμος μόλις εχθές στην Κίνα του μεγάλου καπνού.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η 23χρονη θα προλάβει να επιστρέψει στη Βαρκελώνη αλλάμάλλον θα κάνει ό,τι μπορεί. Έτσι και αλλιώς το προφίλ της κάθε άλλο παρα αφελή την προδίδει να είναι. Αν και Ισπανίδα είναι από τις ξανθιές Ισπανίδες, αυτές που όταν είναι όμορφες είναι καλλονές σαν τη Mireia Lalaguna Royo που από εχθές είναι η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Χαρίζοντας στη χώρα που σήμερα προσέρχεται στις κάλπες για αυτή που ορίζεται ως η πιο αμφίρροπη αντιμαχία των τελευταίων 40 χρόνων το στέμμα για πρώτη φορά, η "Μις Κόσμος 2015" Λαλαγκούνα έχει τελειώσει τις σπουδές της στη φαρμακολογία, θέλει να κάνει μάστερ στη διατροφολογία που πιστεύει ότι η ομορφιά είναι έξω αλλά και μέσα και αυτό πρέπει να γιορτάζεται. Κλισέ αλλά ωραίο. Επίσης η φαρμακολόγος, ίσως και τοξικολόγος, Μις Κόσμος 2015 θεωρεί ότι η απόφαση δικαιώνει τον τίτλο ομορφιάς που επιβραβεύει το ήθος και την ψυχή και είναι σίγουρη ότι οι άνθρωποι μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον για καλύτερη ζωή.

Υποστηρίκτρια του Πάμπλο Ιγκλέσιας ή του ξυλοκοπημένου Ραχόι; Δεν μπορούμε να ξέρουμε, στο διαγωνισμό του Μις Κόσμος άλλωστε δεν επιτρέπεται να μιλάς για πολιτική για να μην περιοριστείς σε αεροδρόμιο όπως συνέβη με την υποψήφια του Καναδά, Anastasia Lin, Κινέζα στην καταγωγή που πλήρωσε με τον αποκλεισμό της τις απόψεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται στην πατρίδα της.

Ό,τι και αν πιστεύει η Μιρέια Λαλαγκούνα έρχεται από την Ισπανία που σήμερα ζει ιστορικές στιγμές καθώς νεοπαγή κόμματα αμφισβητούν την κυριαρχία του δικομματισμού για πρώτη φορά μετά το τέλος του Φράνκο. Η Μις Κόσμος είτε θα ζήσει σε μια χώρα με πολιτικές δυνάμεις που θα συνεργαστούν ή σε μια χώρα που θα κάνει ό,τι μπορεί για να της χαλάσει την ομορφιά της, Κρίμα.

Η Μιρέια υποθετικά θα ήθελε να γνωρίζεις και αυτά

https://www.instagram.com/p/p

“Οι περισσότεροι συμπολίτες μου μοιάζουν αποφασισμένοι να αναδιοργανώσουν εκ βάθρων το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα”

“Ένας στους τρεις από τα 36,5 εκατομμύρια δηλώνει αναποφάσιστος”.

“Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας)”

https://www.instagram.com/p/p

“Τα τελευταία exit polls κατατείνουν το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του τωρινού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να κερδίζει ξανά”

“Χωρίς πλειοψηφία σε έδρες”.

https://www.instagram.com/p/p

“Τα κόμματα κατά της πολιτικής της λιτότητας των Podemos (Μπορούμε) και το φιλελεύθερο Ciudadanos (Πολίτες) φέρεται να είναι αυτοί που θα ορίσουν την κυβέρνηση της επόμενης μέρας. Οι Σοσιαλιστές (PSOE) αναμένεται να καταλάβουν τη δεύτερη θέση,”

“Στη χώρα μου θα έχουμε είτε δεξιά κυβέρνηση συνεργασίας, είτε αριστερή κυβέρνηση συνεργασίας, είτε κυβέρνηση μειοψηφίας”.

“Όποιος και αν βγει πρέπει να κάνουν την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ να συνέλθει από την ύφεση”.

“Είμαι η Μιρέια Λαλαγκούνα, Μις Κόσμος 2015, από την Ισπανία και σήμερα είναι μια μέρα ιστορική για όλους”.

https://www.instagram.com/p/p

Σύμφωνοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ