ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Έκλεισαν οι κάλπες, αρχίζει η καταμέτρηση

Εκλογές ΝΔ: Έκλεισαν οι κάλπες, αρχίζει η καταμέτρηση
EUROKINISSI

Έκλεισαν λίγο μετά τις 20:00 οι εσωκομματικές κάλπες στη ΝΔ μετά από μια μέρα που είδε τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να συρρέουν μαζικά για την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Όπου υπήρχαν ουρές, δόθηκε επιπλέον παράταση. 

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις 400.000, αριθμός πέραν πάσης προσδοκίας και άκρως ικανοποιητικός σύμφωνα με επιτελείς της Συγγρού.

Η αθρόα προσέλευση -που κατέστησε αναγκαία την παράταση στην εκλογική διαδικασία κατά μια ώρα- μένει να φανεί ποιον από τους υποψήφιους αρχηγούς ευνόησε.

Το μήνυμα των ψηφοφόρων είναι διττό ανέφεραν στο CNN Greece έμπειρα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης:
Αφενός ότι οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι θέλουν την παράταξη τους ενωμένη και αφετέρου ότι απαιτείται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα μπορεί να ενδυναμωθεί και να αποτελέσει εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης.

Σε ένα τόσο μεγάλο εκλογικό σώμα, είναι αδύνατη οποιαδήποτε απόπειρα πρόβλεψης αν και όπως σημειώνουν κομματικά στελέχη , τούτο σημαίνει ότι "σπάνε" πιο εύκολα οι κομματικοί μηχανισμοί. Ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα συγκεντρώσει ένας από τους υποψηφίους την απόλυτη πλειοψηφία ή θα χρειαστεί επαναληπτικός γύρος στις 10 Ιανουαρίου, ούτε και την σειρά εκλογής των υποψηφίων για την αρχηγία.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω και της συμμετοχής ο νέος αρχηγός θα έχει ισχυρή νομιμοποίηση τόσο στο κόμμα όσο και στο πολιτικό σκηνικό.

Πλέον, η αγωνία χτυπάει κόκκινο στα επιτελεία των υποψηφίων τόσο για τον πρώτο που θα κόψει το νήμα όσο και για τη διαφορά που θα διαμορφωθεί μετά πρώτου και δεύτερου αλλά και δεύτερου - τρίτου υποψήφίου.

Μετά τις 22:00 αναμένονται οι πρώτες ασφαλείς προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές ΝΔ: Υψηλή συμμετοχή - μήνυμα σε υποψηφίους και στελέχη

Εκλογές ΝΔ: Ενωτικοί οι υποψήφιοι αρχηγοί-μεγάλη συμμετοχή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ