ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάζι έφερε ο «Φοίβος» σε πολλές περιοχές της χώρας

Χαλάζι έφερε ο «Φοίβος» σε πολλές περιοχές της χώρας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού με τον «Φοίβο» να έχει φτάσει, φέρνοντας βροχές και χαλάζι σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Η κακοκαιρία πέρασε από στη Ζάκυνθο καθώς στο Καταστάρι το χαλάζι είχε μέγεθος… φουντουκιού, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του imerazante.gr.

H ξαφνική καταιγίδα αν και μικρής διάρκειας, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους Ζακυνθινούς με τους κατοίκους να βλέπουν τους δρόμους και τις γειτονιές τους να καλύπτονται από πυκνό χαλάζι σε τόσο μεγάλο μέγεθος.

Τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν συχνά στο νησί.

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στην Καλαμάτα, η οποία διήρκεσε μάλιστα και αρκετή ώρα, όπως και χτες Τρίτη.

https://www.instagram.com/p/Bs96jVUlzok

Με σφοδρή χαλαζόπτωση ξύπνησαν και οι κάτοικοι της Μεσσηνίας, όπου το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η χαλαζόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Φοίβος» ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης και διήρκεσε για αρκετή ώρα, με συνέπεια να εκφράζονται φόβοι για καταστροφές σε καλλιέργειες.

Ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας δεν γλίτωσε από το πέρασμα του «Φοίβου» καθώς το πρωί της Τετάρτης εκδηλώθηκε σφοδρή καταιγίδα. Σύντομα, ωστόσο, οι σταγόνες βροχής μετατράπηκαν σε χαλάζι, με το φαινόμενο να διαρκεί για αρκετή ώρα και να «μεταμορφώνει» τους δρόμους της περιοχής.

xalazi dromos astakos 2

Πηγή:sinidisi.gr

Το βαρομετρικό χαμηλό «χτύπησε» και από την πόλη του Πύργου, όπου σημειώνονται ισχυρές βροχές, θυελώδεις αλλά και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ