ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τέσσερις Έλληνες φωτογράφοι στα Sony World Photography Awards 2019

Τέσσερις Έλληνες φωτογράφοι στα Sony World Photography Awards 2019
Shawn Mills/worldphoto.org

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε τους φιναλίστ για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» και το «Διαγωνισμό Νέων» των Sony World Photography Awards 2019, και μέσα σε αυτούς βρίσκονται τέσσερις Έλληνες φωτογράφοι.

Tα φετινά βραβεία έχουν το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών που έχει καταγραφεί ποτέ- 326.997 συμμετοχές από 195 χώρες. Στους φιναλίστ του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» συμπεριλαμβάνονται έργα τα οποία επιλέχθηκαν ανάμεσα σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες, με τέσσερις Έλληνες φωτογράφους σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες.

Ο Γεώργιος Παπαποστόλου είναι πυροσβέστης στην Κω και βραβευμένος ερασιτέχνης φωτογράφος. Αναγνωρισμένος ήδη, με την διάκριση του «Εθνικού Βραβείου» για την Ελλάδα στα Sony World Photography Awards 2015, είναι τώρα ανάμεσα στους φιναλίστ στην κατηγορία «Πολιτισμός» για την φωτογραφία του «Ελληνική Παραδοσιακή Ζωή». Η εικόνα δίνει την οπτική της παραδοσιακής διαδικασίας του αρμέγματος της κατσίκας στο νησί της Αστυπάλαιας.

GeorgiosPapapostolou

worldphoto.org

Ο Γιάννης Λινοσπόρης, ερασιτέχνης φωτογράφος από τον Πειραιά, συμμετέχει στην κατηγορία «Φωτογραφία Δρόμου» για το έργο του «Bazaar». Τραβήχτηκε μια Κυριακή πρωί σε ένα Παζάρι του δρόμου στην Αθήνα.

YiannisLinosporis

worldphoto.org

Στην κατηγορία «Κίνηση», ο Φίλιππος Αλαφάκης είναι φιναλίστ για την φωτογραφία του «Τα Χέρια». Τραβηγμένη στην πατρίδα του φωτογράφου, στη Ρόδο, η ασπρόμαυρη φωτογραφία αιχμαλωτίζει τη στιγμή που ένας άντρας έχει βουτήξει στην θάλασσα από ένα θαλάσσιο τραμπολίνο σε μια γεμάτη κόσμο παραλία.

FilipposAlafakis

worldphoto.org

Η Κέλλυ Τς που ζει στην Αθήνα, αναγνωρίστηκε στην κατηγορία «Δημιουργικότητα». Τραβηγμένη στο σπίτι της φωτογράφου και ενώ δούλευε , η φωτογραφίαχρησιμοποιεί την αντανάκλαση ενός παραθύρου για να αιχμαλωτίσει ένα εξαιρετικό ασπρόμαυρο πορτρέτο.

KellyTs

worldphoto.org

Οι παραπάνω φιναλίστ θα ανταγωνιστούν με ταλαντούχους φωτογράφους από όλο τον κόσμο για να κερδίσουν στις κατηγορίες τους και να έχουν την ευκαιρία να λάβουν τον τίτλο του «Φωτογράφου της Χρονιάς» για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό», με έπαθλα που συμπεριλαμβάνουν τον πιο πρόσφατο φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony, το ταξίδι στην τελετή απονομής των Βραβείων στο Λονδίνο, και 5.000 δολάρια. Τα έργα των Ελλήνων φιναλίστ φωτογράφων θα παρουσιαστούν στην έκθεση Sony World Photography Awards 2019 στο Somerset House, στο Λονδίνο, πριν την παγκόσμια περιοδεία τους και θα συμπεριληφθούν επίσης στο ετήσιο βιβλίο των Βραβείων για το 2019. Έχοντας δημιουργηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Sony World Photography Awards συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους θεσμούς του παγκόσμιου φωτογραφικού ημερολογίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ