ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «τραπέζι» το plan b για τα κόκκινα δάνεια

Στο «τραπέζι» το plan b για τα κόκκινα δάνεια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το plan B για τα κόκκινα δάνεια εξετάζει ήδη η κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο που οδηγούνται οι παράλληλοι σχεδιασμοί Φλαμπουράρη και Δραγασάκη.

Αν και όλα θα κριθούν στην απογευματινή συνάντηση με τους τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου, ήδη στο τραπέζι υπάρχει η λύση που θα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να μην ασχοληθεί με το καυτό ζήτημα τώρα αλλά να το αναβάλει για μετά τις εκλογές.

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν πως η λύση κρύβεται σε μια νέα παράταση του Νόμου Κατσέλη μετά τον Φεβρουάριο και τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Αυτό και λόγω της ανοχής που δείχνουν οι Ευρωπαίοι οι οποίοι μπροστά στις κάλπες δεν θέλουν να έχουν και το πρόβλημα της Ελλάδας στην καθημερινή τους ατζέντα.

Μια τέτοια λύση εκτιμάται πως θα δεχόταν αποδεκτή και από τους τραπεζίτες έστω και με κάποια σχετική γκρίνια. Πόσο δε που πιέζονται από τις Βρυξέλλες με την σειρά τους να πουλήσουν τα ακίνητα που ήδη έχουν κατασχέσει και αποτελούν πρόβλημα στα χαρτοφυλάκια τους. Η συγκυρία φαίνεται καλή και λόγω της ανόδου που έχει καταγραφεί τις τιμές ειδικά στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ