ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη θα καλύπτει 250.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη θα καλύπτει 250.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις
EUROKINISSI

Σκληρή διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνηση και τραπεζών με το οικονομικό επιτελείο να επιχειρεί να σχηματοποιήσει το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τις εκλογές.

Οι πληροφορίες μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους τραπεζίτες υποδεικνύουν μείωση των ορίων προστασίας της πρώτης κατοικίας έναντι της αρχικής πρότασης για κάλυψη όλων όσοι έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας έως 250.000 ευρώ και εισόδημα έως 35.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αφορούν πλέον την κάλυψη «250.000 νοικοκυριών και επιχειρήσεων» ενώ εάν εφαρμοζόταν το αρχικό σενάριο το οποίο προκάλεσε την αντίδραση τραπεζιτών και θεσμών, θα καλύπτονταν σχεδόν το σύνολο των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Για περισσότερες από δύο ώρες Γ. Δραγασάκης, Αλ. Φλαμπουράρης και Δ. Λιάκος από τη μία πλευρά υπό τις οδηγίες του Αλ. Τσίπρα και οι Ν. Καραμούζης, Β. Ψάλτης, Π. Μυλωνάς, Χρ. Μεγάλου από την άλλη συζητούσαν για τις επικείμενες αλλαγές. «Υπήρξε σύγκλιση» ανέφεραν τραπεζικές πηγές στη συνέχεια, «είμαστε σε καλό σημείο» ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος.

Η επιφυλακτικότητα για την έκβαση του εγχειρήματος είναι ευδιάκριτη στους κόλπους των τραπεζιτών αλλά από την κυβέρνηση επιμένουν πως σενάριο παράτασης του νόμου Κατσέλη δεν υπάρχει και εντός του μήνα θα υπάρξει ψήφιση του νέου νόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ