ΕΛΛΑΔΑ

Θεόφιλος Σεχίδης: Τι έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής για τον «γιο του Φρανκενστάιν»

Θεόφιλος Σεχίδης: Τι έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής για τον «γιο του Φρανκενστάιν»
EUROKINISSI

Η υπόθεση του Θεόφιλου Σεχίδη, ο οποίος πέθανε σήμερα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τη δεκαετία του '90. Ο γνωστός και ως «μακελάρης» ή «σφαγέας» της Θάσου είχε δολοφονήσει την οικογένειά του το 1996.

Ρεπορτάζ για το ειδεχθές έγκλημα μονοπωλούσαν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου εκείνης της περιόδου, ενώ οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονταν σχετικά με τις δολοφονίες σόκαραν.

Ο Σεχίδης είχε αποκεφαλίσει τη μητέρα, τον πατέρα, τον θείο, την αδελφή και την γιαγιά του, και κρατούσε μέλη τους στο ψυγείο του σπιτιού τους.

«Ο κανίβαλος τους έκοβε ακούγοντας… Τσαϊκόφσκι», έγραφε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Απογευματινή της Κυριακής», η «Ελευθεροτυπία» έκανε λόγο για «Το έγκλημα του αιώνα στη Θάσο», ενώ ο «Ελεύθερος Τύπος» τον χαρακτήριζε «Γιο του Φρανκενστάιν».

Ο 24χρονος Θεόφιλος Σεχίδης είχε συλληφθεί στις 8 Αυγούστου του 1996. Πίστευε πως τα θύματά του είχαν συνωμοτήσει εναντίον του για να τον σκοτώσουν.

Διαβάστε επίσης:
Κατέρρευσε κτήριο στην Πνύκα
Καιρός: Η «Χιόνη» φέρνει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις
Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου από συνομήλικούς του σε σχολείο στου Ζωγράφου

Η ειδεχθής υπόθεση

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 8 Αυγούστου του 1996, σχεδόν τρεις μήνες μετά από τις δολοφονίες.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο πρώτος του φόνος ήταν αυτός του 58χρονου θείου του, τον οποίο έσπρωξε από τον γκρεμό μετά από λογομαχία. Στη συνέχεια, του έκοψε το κεφάλι του για να «μη βασανίζεται άλλο».

Επόμενο θύμα ήταν ο 55χρονος πατέρας του, ενώ αμέσως μετά σκότωσε την 48χρονη μητέρα του, αποκεφαλίζοντάς την. Το ίδιο φρικτό τέλος βρήκε και η αδελφή του, Έμμυ (Ερμιόνη) Σεχίδη.

Ο νεαρός τότε άνδρας αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων του και τους διατήρησε στο ψυγείο, γιατί, όπως είπε, ήθελε να τους «μελετήσει».

Μια ημέρα αργότερα, στο σπίτι της οικογένειας πήγε και η 75χρονη γιαγιά του Σεχίδη, που βρήκε επίσης φρικτό τέλος.

Μια μέρα μετά από τον φόνο της γιαγιάς του, ο Σεχίδης τεμάχισε τα πτώματα – εκτός από αυτό του θείου του – τα έβαλε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε στη χωματερή της Καβάλας.

Τα εγκλήματα άρχισαν να ερευνώνται, έπειτα από καταγγελία στη βελγική αστυνομία από την Ελένη Σεχίδη, η οποία κατοικούσε στο Βέλγιο και ήταν σύζυγος του θείου του Θεόφιλου Σεχίδη, για εξαφάνιση των μελών της οικογένειας Σεχίδη αλλά και του ίδιου.

Όταν η αστυνομία δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία ώστε να συνεχίσει την έρευνα, η Σεχίδη ταξίδευσε στη Θάσο για να βρει τον σύζυγό της.

Ο 24χρονος Σεχίδης, προσποιούνταν ότι δεν γνώριζε που βρίσκονται οι συγγενείς του και ότι τους έψαχνε και αυτός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ