ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός OΠΑΠ - Ολυμπιακός: Όλα τα «βλέμματα» σήμερα στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός OΠΑΠ - Ολυμπιακός: Όλα τα «βλέμματα» σήμερα στο ΟΑΚΑ
AP Photo/Petros Giannakouris

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται σήμερα τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, θα έχει στην διάθεσή του τον Νικ Καλάθη, ο οποίος μπορεί να είχε έναν μικροτραυματισμό στο πέλμα, ωστόσο δεν θα μπορούσε να λείψει από το ντέρμπι.

Παράλληλα, σήμερα θα αποφασιστεί και η συμμετοχή του Κιθ Λάνγκφορντ, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ πήρε μέρος σε κομμάτι της προπόνησης την Τρίτη και σήμερα θα αποφασιστεί αν θα είναι στην 12άδα.

Αντίθετα, ο πολυνίκης τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Νίκο Παππά και Ματ Λοτζέσκι, που έχουν τεθεί νοκ-άουτ για το επόμενο διάστημα. Ο μεν Παππάς δεν θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν, ο δε Λοτζέσκι θα μείνει στα... πιτς για ένα μήνα περίπου.

Η 12άδα του Παναθηναϊκού: Τόμας, Παπαγιάννης, Σακελλαρίου, Παπαπέτρου, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ, Καλάθης, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου (Λάνγκφορντ)

Τα πλάνα του Ολυμπιακού

Από την άλλη, στον Ολυμπιακό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το πώς διέρρευσε το ηχητικό απόσπασμα με τον υπαρχηγό των Πειραιωτών, Γιώργο Πρίντεζη, να εξομολογείται σε συμπαίκτες του πριν το παιχνίδι με την Χίμκι, πως είναι απλήρωτος για αρκετό καιρό.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, Ντέιβιντ Μπλατ έκανε τις αλχημείες που είχε στο μυαλό του μετά την απόκτηση του Μπριάντε Ουέμπερ, ο οποίος θα είναι στην 12άδα του αποψινού αγώνα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και στο ρόστερ για την υπόλοιπη σεζόν.

Διαβάστε επίσης:
ΠΣΑΠ: Αυτοί είναι οι περσινοί κορυφαίοι
Εμιλιάνο Σάλα: Ο κρυφός δεσμός του και το συγκινητικό μήνυμα της αγαπημένης του
Champions League: Το «παριζιάνικο πάρτι» με καλεσμένη... Βρετανίδα και η ωραία... Ρωμαία

Ο τεχνικός, θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση είναι ο Κώστας Παπανικολάου (δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στην 12αδα), που έχει πυρετό, ενώ εκτός της αναμέτρησης θα είναι ο Αξέλ Τουπάν, που αποφασίστηκε να αντικατασταθεί από τον Μπριάντε Ουέμπερ.

Η 12άδα του Ολυμπιακού: Νάιτζελ-Γκος, Σπανούλης, Τίμα, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Βεζενκοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι, Ουέμπερ.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι: Αναστόπουλος, Παναγιώτου, Μάνος. Τηλεοπτική μετάδοης από την ΕΡΤ 2.

Η προϊστορία δείχνει «πράσινο»

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό θέλει να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός, καθώς από τη σεζόν 1995-96, διατηρεί ένα απίθανο σερί που φτάνει το 22-0 σε αγώνες Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά την προϊστορία στις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο Κύπελλο, σε 25 αγώνες, ο «εξάστερος» έχει 18 νίκες και με την 19η απόψε φτάνει στον τελικό του Ηρακλείου (θα γίνει στα Δυο Αοράκια στις 17 του μήνα) για το 19ο Κύπελλό του.

Όσον αφορά τις φετινές τους 3 αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός μετράει 2 νίκες έναντι 1 του Ολυμπιακού.

Στον άλλο ημιτελικό η Κύμη υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (17:00, ΕΡΤ2) με την ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού να είναι πανέτοιμη για μια ιστορική πρόκριση και το κίνητρο να είναι τεράστιο για την ομάδα της Εύβοιας. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ, έχει και εκείνος με την σειρά του υψηλό κίνητρο να βρεθεί στον μεγάλο τελικό, να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο και δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, χωρίς να παλέψει με όλες τους τις δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ