ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Είμαστε έτοιμοι και για εθνικές εκλογές τον Μάιο

Χαρίτσης: Είμαστε έτοιμοι και για εθνικές εκλογές τον Μάιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με σταυρό προτίμησης θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός σημείωσε πως η απόφαση για πρόωρες εκλογές θα πρέπει να ληφθεί με πολιτικά κριτήρια και όχι τεχνικά, συμπληρώνοντας πως σε κάθε περίπτωση το υπουργείο του είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει και τις εθνικές κάλπες αν αυτό αποφασιστεί.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ερωτώμενος για τους ετεροδημότες προανήγγειλε ότι θα υπάρξει «τεχνική και θεσμική λύση», ώστε να μπορούν εκείνοι που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους, να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του τόπου καταγωγής τους.

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής και ότι πρόθεση του υπουργείου είναι το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί προς ψήφιση στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε επίσης τα περί διεξαγωγής των εκλογών με ξένη εταιρεία, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τη Singular Logic. Για το ίδιο θέμα δεν παρέλειψε να συστήσει στη ΝΔ «να επιδεικνύει σοβαρότητα και να μη διακινεί fake news για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών». «Πιστεύει ότι πλήττει την κυβέρνηση αλλά εν τέλει, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς», προσέθεσε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω έκανε η κυβέρνηση για τα ταμειακά διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης
Live: Δεύτερη μέρα συζήτησης στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Αιχμές Φίλη για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μαζικές «ελληνοποιήσεις» μεταναστών για ψηφοθηρικούς λόγους, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «θέλουμε η ελληνική πολιτεία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, να λογίζεται ως μια κανονική ευρωπαϊκή πολιτεία, ένα κράτος δικαίου. Αυτό κατοχυρώνουμε και στον τομέα της ιθαγένειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ