ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στη Βουλή Παπακώστα - Βούλτεψη

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στη Βουλή Παπακώστα - Βούλτεψη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ & EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή η Σοφία Βούλτεψη και η Κατερίνα Παπακώστα. Αφορμή στάθηκε η φράση «δηλωσίες» με την οποία η βουλευτής της ΝΔ αποκάλεσε τους έξι βουλευτές που αν και παραμένουν ανεξάρτητοι στηρίζουν όλο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

«Έχετε εξασφαλίσει μια πλειοψηφία με βουλευτές δηλωσίες που έκαναν δήλωση νομιμοφροσύνης. Ψήφισαν γα την Μακεδονία αλλά το πρόβλημα του δηλωσία είναι η πρώτη δήλωση. Μετά υπογράφει ό,τι του φέρουν», ήταν η αναφορά της Σοφίας Βούλτεψη που προκάλεσε την αντίδραση της Κατερίνας Παπακώστα που σχολίασε ότι δεν τσακώνεται για τη μπουγάδα.

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι οι έξι βουλευτές έκαναν δήλωση πανομοιότυπη με άλλες εποχές και πρόσθεσε: «Κάνατε δήλωση ότι θα ψηφίζετε ό,τι σας φέρνει ο Τσίπρας. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου. Έτσι γουστάρατε και δώσατε την Μακεδονία». «Όλο το 2018 ασχοληθήκατε μόνο με την παράδοση της Μακεδονίας. Ακόμα και όταν χάναμε 100 συνανθρώπους μας στο Μάτι ο Τσίπρας ήταν στο Μόσταρ με τον Ζάεφ. Αυτός ήταν ο πόνος σας να κάνετε τον Ζάεφ πρωτεξάδελφο του Μέγα Αλεξάνδρου», είπε και κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι πλήρωσε το γραμμάτιο Μακεδονία και τώρα έρχεται το πρόβλημα των τραπεζών.

Διαβάστε επίσης:
Γεννηματά κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για παιχνίδια με το Σύνταγμα
Χαρίτσης: Είμαστε έτοιμοι και για εθνικές εκλογές τον Μάιο
Αιχμές Φίλη για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

Υποστήριξε ότι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να θέσει και θέμα Θράκης. «Έχετε τον προσανατολισμό να δώσετε το ζήτημα εκλογής Μουφτή. Λέει ο Τσίπρας ότι δεν είναι θέμα διμερές αλλά ότι ο ίδιος το θέλει, έλα όμως το θέλω του να συμπίπτει με τα θέλω του Ερντογάν. Και πώς συμπίπτουν τα θέλω του με τα θέλω του Ζάεφ και του Ερντογάν;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε φυλλάδια στην μειονότητα στα τούρκικα και υποσχέθηκε εκλογή μουφτή.

Άμεση ήταν η απάντηση της Κατερίνας Παπακώστα, που απέφυγε ωστόσο, να κατονομάσει την πρώην συνάδελφό της. «Προφανώς κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν κατανοήσει το περιβάλλον που ζούμε. Εγώ δεν μιλώ με τρόπο που συνάδει με τρόπο, τσακώνομαι για μπουγάδα. Κινδυνεύει να μας δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Ο,τιδήποτε λέγεται στην Βουλή έχει χαρακτήρα νομικής δέσμευσης. Λυπάμαι γιατί η προλαλήσασα συνάδελφος έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει δηλωσίες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ούσα κόρη ανθρώπου που πολέμησε ενάντια σε όσους επέβαλλαν δηλώσεις. Ήρθε να το πει γιατί οι συνάδελφοι ψηφίζουν νομοσχέδια με τα οποία συγκλίνουμε για το καλό του λαού. Να σταματήσει η σπέκουλα. Να προστατεύσει το προεδρείο βουλευτές από κακοήθειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ