ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά Μάτι: Ο Βούτσης αφήνει «παράθυρο» για σύσταση προανακριτικής

Φωτιά Μάτι: Ο Βούτσης αφήνει «παράθυρο» για σύσταση προανακριτικής
EUROKINISSI

«Ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο να διερευνήσει η Βουλή πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι άφησε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείς σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το αν με το τέλος της Συνταγματικής Αναθεώρησης το κοινοβούλιο θα εισέλθει σε χαμηλότερες ταχύτητες, ανέφερε αρχικά:

«Έχουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το θέμα αυτό όμως δεν θα προκαλέσει εντάσεις» και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν θα έρθουν εξεταστικές επιτροπές γι΄ αυτά που έχουν μείνει ως υπόλοιπα. Είμαστε υποχρεωμένοι για τον Παπαντωνίου και μια τυπική για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενδεχομένως και κάποιες ενοποιημένες για το Μάτι».

Όταν δε, δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι υποθέσεις τουλάχιστον για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και το ΚΕΕΛΠΝΟ απαιτούν προανακριτική και όχι εξεταστική επιτροπή ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Έχετε δίκιο δεν τα έχω μάθει ακόμα».

Υπενθυμίζεται ότι για το Μάτι δεν έχει υποβληθεί αίτημα εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής από κανένα κόμμα της Βουλής, ωστόσο στο παρελθόν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι εάν καταθέσει σχετική πρόταση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τη στηρίξει.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες η Βουλή παρέλαβε την έκθεση ειδικών επειρογνωμόνων που ανέλαβαν να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία μετά από εντολή του Μεγάρου Μαξίμου. Παράλληλα, στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί αρκετές δικογραφίες για την τραγωδία της 23ης Ιουλίου σχετικά με την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ