ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση τρόμου στις ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση έπειτα από σφοδρές αναταράξεις

Πτήση τρόμου στις ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση έπειτα από σφοδρές αναταράξεις
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Χάος επικράτησε σε αεροσκάφος της Delta Air Lines, που προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση λόγω των έντονων αναταράξεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πτήσης από την Καλιφόρνια στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Η πτήση 5763 απογειώθηκε από την κομητεία του Όρεγκον μεταφέροντας 59 επιβάτες και 4 άτομα προσωπικό.

Στα μέσα της διαδρομής οι αναταράξεις έγιναν πολύ έντονες. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι το καροτσάκι μίας αεροσυνοδού αναποδογύρισε, ενώ η ίδια προσπαθούσε, απελπισμένα, να κρατηθεί από κάπου.

«Είδαμε το καροτσάκι με τα ποτά να πετάγεται στον αέρα. Η αεροσυνοδός έπεφτε πέρα δώθε σαν κούκλα. Ήταν τρελό», είπε ένας από τους επιβάτες περιγράφοντας τις σκηνές που εκπτύχθηκαν στο αεροσκάφος.

Λόγω των δυσμενών συνθηκών ο πιλότος αποφάσισε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στο Ρένο της Νεβάδα, όπως αναφέρει το Fox News.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε δείχνει την κατάσταση του αεροσκάφους μετά την προσγείωση. Το καροτσάκι είναι αναποδογυρισμένο και τα αντικείμενα των επιβατών διάσπαρτα στην καμπίνα.

Διαβάστε επίσης:
Σάλος από τις δηλώσεις Νετανιάχου για «πόλεμο με το Ιράν»
Τέλος εποχής για τα Α380 superjumbo: Γιατί η Airbus σταματάει την παραγωγή
Ισχυρές αναταράξεις σε πτήση από Αθήνα για Χανιά: Ώρες αγωνίας για τους επιβάτες (vid)

Άλλος επιβάτης σημείωσε πως η αναγκαστική προσγείωση ήταν εξίσου δύσκολη με το ταξίδι, καθώς χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες για να καταφέρει ο πιλότος να φέρει το αεροπλάνο στο σημείο που έπρεπε για να το προσγειώσει.

Συνολικά πέντε επιβάτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τρεις εκ των οποίων χρειάστηκαν νοσηλεία.

Οι υπόλοιπο επιβάτες περίμεναν υπομονετικά την επόμενη πτήση που θα τους οδηγούσε στον τελικό τους προορισμό. Η εταιρία, φρόντισε, όμως, να τους προσφέρει πίτσα και αναψυκτικά.

Σε ανακοίνωσή της η Delta ζήτησε συγνώμη από τους επιβάτες και υποσχέθηκε πως θα μεταφερθούν όλοι με ασφάλεια στον προορισμό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ