ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσίδα αθλήτρια του τζούντο που έβγαλε «νοκ-αουτ» τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Η Ρωσίδα αθλήτρια του τζούντο που έβγαλε «νοκ-αουτ» τον Βλαντιμίρ Πούτιν
AP/Mikhail Klimentyev

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστός για τις αθλητικές του δεξιότητες, ενώ κατέχει και μαύρη ζώνη στο τζούντο, το αγαπημένο του άθλημα. Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την 29χρονη Ολυμπιονίκη του τζούντο, Νατάλια Κουζιούτινα, ωστόσο,  τα βρήκε λίγο δύσκολα.

Την Πέμπτη, ο Πούτιν, έκανε προπόνηση μαζί με μέλη της εθνικής ομάδας τζούντο της Ρωσίας, κάτι το οποίο, εξάλλου, κάνει αρκετά συχνά. Έχοντας μια πλειάδα φωτογράφων και δημοσιογράφων να ακολουθεί την κάθε του κίνηση, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε για άλλη μια φορά επίδειξη των δεξιοτήτων του, αντιμετωπίζοντας «στα ίσα» τους πρωταθλητές.

Η Κουζιούτινα ήταν η μόνη η οποία κατάφερε στην κυριολεξία να «βάλει κάτω» τον Πούτιν. «Η Κουζιούτινα ήταν πιο πιεστική από τους άνδρες συναθλητές της. Συνέχιζε σταθερά και στο τέλος κατάφερε με τις κινήσεις της να σηκώσει τον Βλαντιίρ Πούτιν πάνω από το κεφάλι της και να τον ρίξει στο πάτωμα», αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Moskovsky Komsomolets (MK).

Όσο για την αντίδραση του Ρώσου προέδρου; «Δεν ταράχτηκε, αντιθέτως εκτίμησε την επιμονή της. Σηκώθηκε και φίλησε την Νατάλια στο κεφάλι», σημειώνει η εφημερίδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις φωτογραφίες που δόθηκαν αργότερα στη δημοσιότητα από τις αναμετρήσεις του Πούτιν, δεν υπάρχει κανένα στιγμιότυπο από την ήττα του στην εν λόγω αναμέτρηση.

Διαβάστε επίσης:
Η πύλη της κολάσεως; Το σπήλαιο με τα μυστηριώδη σκαλίσματα
Από τη Ζιμπάμπουε στη Βόρεια Μακεδονία: Οι χώρες που άλλαξαν το όνομά τους
Ερντογάν: Ο Μακρόν είναι αρχάριος στην πολιτική – Να μάθει ιστορία

Η ίδια η πρωταθλήτρια σε ανάρτηση της στα social media ευχαρίστησε τον Πούτιν, ο οποίος «μετά από μια πολύπλοκη διαπραγμάτευση στη διάσκεψη (σ.σ. για τη Συρία), βρήκε χρόνο για μια υψηλής ποιότητας προπόνηση».

«Είμαι ευτυχής που συνεργάστηκα του πρώτου πυγμάχου της χώρας μας», συμπλήρωσε.

https://www.instagram.com/p/Bt4EJGwgC6b
https://www.instagram.com/p/Bkr57LeAPL1

Ο Πούτιν βρισκόταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και αντιμετώπισε με μεγαλύτερη επιτυχία τους υπόλοιπους πρωταθλητές. Κάποια στιγμή, όμως, τραυμάτισε το δάχτυλό του και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια.

«Είναι ένα πασίγνωστο ιατρικό γεγονός –το επίπεδο αδρεναλίνης αυξάνεται στους ανθρώπους που κάνουν φυσικές δραστηριότητες, η διάθεση βελτιώνεται και βλέπεις τον κόσμο γύρω σου με άλλη ματιά. Μπορώ να πω ότι σε βοηθά να είσαι αληθινός», είπε ο Πούτιν από την πλευρά του μετά την προπόνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ