ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός: Βαριά «καμπάνα» για την αποχώρηση

Ολυμπιακός: Βαριά «καμπάνα» για την αποχώρηση
Eurokinissi

Ο αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε τον Ολυμπιακό με αφαίρεση έξι βαθμών από το Πρωτάθλημα μετά την απόφασή του να αποχωρήσει στο ημίχρονο του ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Ειδικότερα οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν για «δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος». Με την ποινή αυτή, ο Ολυμπιακός κατρακυλά στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει να δικαστεί με βάση το δίκαιο της ΕΟΚ και όχι του ΕΣΑΚΕ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση της πλευράς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο αθλητικός δικαστής τελικά τιμώρησε τους ερυθρόλευκους με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ και τους επέβαλλε τη μεγαλύτερη ποινή, όσον αφορά στο κομμάτι της αφαίρεσης βαθμών.

Διαβάστε επίσης:

«Μαμά, σταμάτα!»: Άσος της Ρόμα τα «έψαλε» στη μητέρα του για τις σέξι selfies
Συνεχίζεται το σίριαλ Καρλέουσα-Βράνιες: Βγάζει στη δημοσιότητα sex tape ο ποδοσφαιριστής;
Καζάνι που βράζει η Αλβανία: Άγρια επεισόδια με τραυματίες έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο

Αναλυτικά:

«Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ