ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Πέθανε 17χρονος ποδοσφαιριστής - Κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο

Ημαθία: Πέθανε 17χρονος ποδοσφαιριστής - Κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο
EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/ φωτογραφία αρχείου

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ημαθίας έπειτα από την είδηση του θανάτου του 17χρονου ποδοσφαιριστή της ΑΕ Χαρίεσσας, Χρήστου Πετρίδη.

Όπως αναφέρει το veriotis.gr, o 17χρονος, έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο γήπεδο και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αγώνα με τον Φίλιππο Μελίκης, «παγώνοντας» τους πάντες.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών τόσο στο Νοσοκομείο της Νάουσας που μεταφέρθηκε αρχικά, όσο και στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης που μετέβη στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, δεν τα κατάφερε.

Από την ΕΠΣ Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι οι προγραμματισμένοι για την Κυριακή 17/2/2019 αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αναβάλλονται λόγω του λυπηρού γεγονότος που έλαβε χώρα στο γήπεδο της Χαρίεσσας.

Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Αγωνία για τέσσερις αγνοούμενους στη Μεσαρά – Χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό τους
Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει χιονοπτώσεις και στην Αθήνα
Επίθεση με βαριοπούλες σε πολυκατάστημα στη λεωφόρο Κηφισίας

podosfairistis

(Ο Χρήστος Πετρίδης/ Πηγή: emvolos.gr)

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν στο 22’ του αγώνα και ενώ η μπάλα παιζόταν σε άλλο σημείο του γηπέδου, όταν ο ποδοσφαιριστής της τοπικής ομάδας Χρήστος Πετρίδης κατέρρευσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με το emvolos.gr.

Κοντά του έσπευσαν άμεσα ο γιατρός του αγώνα Φίλιππος Βάντσης και ο αδελφός του προπονητή της Μελίκης Βασίλης Ντάμτσιος (Νοσηλευτής-Διασώστης ΕΚΑΒ) οι οποίοι του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν με επίμονες προσπάθειες να τον επαναφέρουν.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Νάουσας στις 16:12, με τους γιατρούς να δίνουν την μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Λίγη ώρα αργότερα, ο 17χρονος κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την τοπική κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ