ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννούλης κατά Τζιτζικώστα: Θα παραβιάσεις διεθνή συνθήκη;

Γιαννούλης κατά Τζιτζικώστα: Θα παραβιάσεις διεθνή συνθήκη;
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς απαντά στον Απόστολο Τζιτζικώστα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης μετά τις δηλώσεις του πως στους δρόμους της περιφέρειάς οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια και όχι Βόρεια Μακεδονία.

Ο Χρήστος Γιαννούλης καλεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα να εξηγήσει πως θα καταστρατηγήσει όσα προβλέπονται σε μια διεθνή συνθήκη που επικύρωσε η Ελληνική Βουλή σχολιάζοντας πως «την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου επέλεξε να υποδυθεί τον μακεδονάρχη και τον υπερυπουργό», σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πολιτικές του υποχρεώσεις ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Για τον ίδιο οι διεθνείς συνθήκες και η υπογραφή της χώρας δε σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αντλεί αρμοδιότητα και δύναμη από καθαρά επικοινωνιακούς τακτικισμούς, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον φιλικό, χωρίς τη στοιχειώδη προϋπόθεση του αντιλόγου. Τον καλώ προσωπικά να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο θα καταστρατηγήσει τα όσα προβλέπονται σε μία διεθνή συνθήκη, που επικύρωσε και η ελληνική Βουλή, βάσει της οποίας πέραν όλων των άλλων, αντιμετωπίζονται οι αλυτρωτικές διαθέσεις της γειτονικής χώρας, και η ελληνική ιστορία, η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, επιστρέφει στην μήτρα της, στην Ελλάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Τζιτζικώστας: Για εμένα είναι και θα παραμείνουν Σκόπια
Τζανακόπουλος για Μωραΐτη και Τόλκα: Συγκροτούμε έναν ευρύτερο προοδευτικό πόλο
Γαβρόγλου: Υπάρχει κενό πληροφόρησης σχετικά με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας

Ο Χρήστος Γιαννούλης συμπληρώνει πως «προφανώς το μόνο που αντιλαμβάνεται ο κ. Τζιτζικώστας είναι ότι έρχονται εκλογές. Δύσκολες εκλογές για όσους επιθυμούν να ακουμπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών και θεωρούν ότι με τα εθνικά θέματα γίνεται προσπάθεια ψηφοθηρίας. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας αντιλαμβάνονται αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική πρακτική και θα απαντήσουν στην κάλπη, στις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ