ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις 3.000 πτυχιούχων σε υπουργεία – Τα κριτήρια και οι αμοιβές

Προσλήψεις 3.000 πτυχιούχων σε υπουργεία – Τα κριτήρια και οι αμοιβές
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Μέσα στο επόµενο δίµηνο αναµένεται να προκηρυχθούν οι 3.000 θέσεις του δεύτερου κύκλου προσλήψεων άνεργων πτυχιούχων επιστηµόνων από 22 έως 29 ετών σε υπουργεία και εποπτευόµενους δηµόσιους φορείς. Ο δεύτερος κύκλος του προγράµµατος θα ακολουθήσει τα πρότυπα του ειδικού προγράµµατος που προκηρύχθηκε τον Νοέµβριο για τις 5.500 θέσεις στο ∆ηµόσιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», μια αρχική καταγραφή των αναγκών των υπουργείων δείχνει κατ’ αρχάς 2.580 θέσεις, στις οποίες δεν αποκλείεται να προστεθούν και περίπου 400 θέσεις οι οποίες θα αφορούν πιθανότατα επαναπροκήρυξη από τον πρώτο κύκλο των 5.500.

Με βάση αυτή την καταγραφή, η οποία βέβαια υπόκειται σε διορθώσεις και συµπληρώσεις, φαίνεται πως οι νέες θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αφορούν τα υπουργεία Άµυνας (περί τις 540 θέσεις), Εργασίας (περί τις 50 θέσεις), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων (περί τις 930 θέσεις), Ναυτιλίας (περί τις 150 θέσεις), Οικονοµικών (περί τις 400 θέσεις), Υποδοµών (περί τις 400 θέσεις) και Ψηφιακής Πολιτικής (περί τις 90 θέσεις). Οι ζητούµενες ειδικότητες θα είναι πολλές, όπως γεωπόνοι, διοικητικοί/λογιστικοί υπάλληλοι, µηχανικοί, νοµικοί, πολιτικοί µηχανικοί κ.ά.

Διαβάστε επίσης:
Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβεται στον ιδιωτικό τομέα
Καιρός: Άνοιξη πριν από την ψυχρή «εισβολή»
Έρχεται και νέα «μεταγραφή» από το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον νέο κύκλο αναµένεται να συµµετάσχουν οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στο µητρώο του ΟΑΕ∆ οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου Τριτοβάθµιας Πανεπιστηµιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και δεν συµµετέχουν σε πρόγραµµα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται µε οποιονδήποτε τρόπο. Στον νέο κύκλο, όπως και στον πρώτο, δεν θα υπάρχει προϋπόθεση ελάχιστου χρόνου παραµονής στα µητρώα του ΟΑΕ∆ πριν από την αίτηση συµµετοχής, ώστε να µπορούν να συµµετάσχουν και οι άνεργοι µίας µέρας. Η ένταξη στο πρόγραµµα θα γίνεται µε ηλεκτρονική αίτηση στην οποία ο ωφελούµενος αναµένεται να επιλέγει µια ειδικότητα απασχόλησης και περισσότερες από τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης, που ανήκουν στον ίδιο ή και σε διαφορετικούς φορείς υποδοχής.

Τα κριτήρια

Οι ωφελούµενοι θα κατατάσσονται µε βάση 6 κριτήρια:

  1. Χρονικό διάστηµα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας
  2. Μεταπτυχιακός τίτλος
  3. Διδακτορικός τίτλος
  4. Ετήσιο εισόδηµα ατοµικό ή οικογενειακό
  5. Αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω
  6. Ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Αμοιβές από 990 έως 1.140 ευρώ

Οι ακαθάριστες µηνιαίες αµοιβές των ωφελουµένων θα ανέρχονται:

  • για την κατηγορία Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) σε έως 1.040 ευρώ
  • για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) σε έως 990 ευρώ.

Για τους ωφελουµένους οι οποίοι διαθέτουν µεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, οι αµοιβές θα προσαυξάνονται µηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα και θα διαµορφώνονται ως εξής:

Για τους κατόχους µεταπτυχιακού τίτλου σπουδών:

  • για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.090 ευρώ
  • για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.040 ευρώ
  • Για τους κατόχους διδακτορικού:
  • για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.140 ευρώ
  • για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.090 ευρώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ