ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις με το ασφαλιστικό

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις με το ασφαλιστικό
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Παντελής Σαίτας

Τη δέσμευση της κυβέρνησης πως δε θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος

Παράλληλα όμως δεν ανέλαβε αντίστοιχη δέσμευση για τις επικουρικές συντάξεις, αλλά παρέπεμψε το θέμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Εργασίας φρόντισε να επιτεθεί στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις μειώσεις συντάξεων που πραγματοποίησαν στο παρελθόν. «Γίνεται σύγκριση ανάμεσα στον νόμο 3863/2010 ο οποίος δεν εφαρμόστηκε καθώς ακολούθησε μπαράζ μειώσεων των συντάξεων από το 2010 έως το 2012, και των προτάσεων τις κυβέρνησης».

Μάλιστα, ο υπουργός έκανε λόγο για κύμα παραπληροφόρησης. «Τα παραδείγματα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν σχέση με την αλήθεια. Δεν προχωράμε σε μειώσεις συντάξεων».

Όσον αφορά το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε πως σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές.

Επίσης, επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης πως οι νέες συντάξεις θα αυξάνονται σταδιακά από το 2018 και μετά. «Όταν τελειώσει το πρόγραμμα προσαρμογής οι χαμηλότερες συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, συνδεδεμένες με τον τιμάριθμο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις ο υπουργός παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για την μη μείωση τους. Τόνισε, όμως πως αυτό αποτελεί το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης της επόμενης φάσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ