ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση θα διαρκέσει μήνες

Ντάισελμπλουμ: Η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση θα διαρκέσει μήνες
O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα διαρκέσει μήνες και όχι εβδομάδες εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια παρουσίασης για την Ολλανδική προεδρία της ΕΕ.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Εγώ θα ήθελα να επιταχύνω την διαδικασία αλλά δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι για να κλείσει η αξιολόγηση πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και εν συνεχεία κάποια ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα. Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει δει ακόμα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό παρά μόνο όσα έχει διαβάσει στα δημοσιεύματα εφημερίδων.

«Μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συγκληθεί Eurogroup που θα αποφασίσει για τις περαιτέρω εκταμιεύσεις και θα ανοίξει την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους», είπε.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν αποκαλυπτικός και για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικός σύμβουλος αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ