ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ανησυχία για τη Μέρκελ: Κάθεται κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου κόντρα στο πρωτόκολλο

Νέα ανησυχία για τη Μέρκελ: Κάθεται κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου κόντρα στο πρωτόκολλο
AP Photo/Kamil Zihnioglu

Η Άνγκελα Μέρκελ απαθανατίστηκε να κάθεται, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στη διαδικασία υποδοχής της νέας Μολδαβής πρωθυπουργού, Μάια Σαντού, σπάζοντας για δεύτερη φορά εντός της εβδομάδας το πρωτόκολλο.

 

Η κίνησή της αυτή εξελήφθη από πολλούς ως κίνηση αποφυγής ενός νέου επεισοδίου τρέμουλου, από τα πολλά που έχουν σημαδέψει τις δημόσιες εμφανίσεις της των τελευταίων εβδομάδων.

Και την Κυριακή στο Παρίσι, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Βαστίλης, παρουσιάστηκε λαχανιασμένη, κατά την διάρκεια δηλώσεων στον Τύπο.

«Η καγκελάριος ανέβηκε βιαστικά τις σκάλες προκειμένου να συναντήσει τους δημοσιογράφους που την περίμεναν και είχε καθυστερήσει στο επόμενο ραντεβού της», δήλωσε ο εκπρόσωπός Στέφεν Ζάιμπερτ και τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να αναφέρει ούτε και λόγος για εικασίες.

Ο διεθνής προβληματισμός αναφορικά με την υγεία της Μέρκελ, επανήλθε όταν η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε να τρέμει για τρίτη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, υποδεχόμενη τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Άντι Ρίνε, στο Βερολίνο, την προηγούμενη Τετάρτη, με την ίδια να διατείνεται ότι είναι καλά στην υγεία της.

Η πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί ότι η καγκελάριος δεν θα πρέπει να καλείται να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την υγεία της, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο έρευνας Civey, με το 59%των ερωτηθέντων να απαντά ότι η υγεία της Μέρκελ είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της ξεκίνησαν στα μέσα Ιουνίου έπειτα από ένα παρόμοιο επεισόδιο τρόμου σε μια εκδήλωση προς τιμήν του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τότε η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι ήταν προϊόν αφυδάτωσης λόγω της μεγάλης ζέστης τη συγκεκριμένη ημέρα. Εννέα ημέρες μετά η καγκελάριος εμφανίστηκε και πάλι να τρέμει κατά την τελετή διορισμού της νέας υπουργού Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ από τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ