ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη η συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Την Τρίτη η συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη στο Μαξίμου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την Τρίτη θα συναντηθούν Τσίπρας - Μητσοτάκης στο Μαξίμου. Η συνάντηση κλείδωσε λίγο πριν αναχωρήσει ο κ. Τσίπρας για να μεταβεί στο Νταβός. 

Αν και μέχρι τώρα και οι δύο πλευρές έδειχναν να μην βιάζονται να συναντηθούν, εντούτοις το ραντεβού κλείστηκε καθώς το κλίμα θα επιβαρυνόταν περισσότερο εάν καθυστερούσε για πολύ η εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση.

Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να κλείσει σύντομα το θέμα με το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιδίωξε να γίνει η συνάντηση πριν μεταβεί στο Νταβός. Θα βολιδοσκοπήσει τον πρόεδρο της ΝΔ και όπως λένε από το Μαξίμου, η στάση Μητσοτάκη θα αποτελέσει και το πρόκριμα για τις περαιτέρω κινήσεις του.

Από την άλλη πλευρά, στη γαλάζια παράταξη επιμένουν να λε΄νε ότι η γραμμή Μητσοτάκη παραμένει η ίδια και δνε πρόκειται να παρεκλίνει από την απόφαση για σκληρή κριτική απέναντι στις πολιτικές του κ. Τσίπρα και ιδιαίτερα σε λαϊκίστικες επιλογές. Σε κάθε περίπτωσε, όμως, ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της άποψης ότι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να συζητούν μεταξύ τους.

Η συνάντηση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την πολιτική της σημασία καθώς ήδη σημειώθηκε η πρώτη σύγκρουση μεταξύ των δύο με αιχμή την θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τις κομματικές επιλογές που του καταλογίζει η κυβέρνηση.

Άλλωστε, χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.:

«Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε
«Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο».
«Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ η χώρα δεν θα βγει από την κρίση», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ