ΣΠΟΡ

Θριαμβευτική πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στο κεντρικό ταμπλό του Αυστραλιανού OPEN

Θριαμβευτική πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στο κεντρικό ταμπλό του Αυστραλιανού OPEN
ΑΠΕ ΜΜΕ/EPA/Filip Singer

Έγραψε ιστορία η Μαρία Σάκκαρη με την πρόκριση της στο κεντρικό ταμπλό του Αυστραλιανού OPEN, με την Ελλάδα να έχει και πάλι εκπροσώπηση μετά το 2013 και την Λένα Δανιηλίδου.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια τα καταφέρνει σε δεύτερο διαδοχικό τουρνουά Grand Slam να προκριθεί στο κεντρικό ταμπλό. Κέρδισε εύκολα την Κινέζα Λιν Ζου (νο 181) με 6-3,6-2 και ευελπιστεί να τα καταφέρει έστω να ακολουθήσει τα βήματα της Δανιηλίδου, που το 2013 είχε φτάσει στον 2ο γύρο.

H Μαρία Σάκκαρη με την ελληνική σημαία, αμέσως μετά τη σπουδαία πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό του Australian Open! >> http://bit.ly/1PhS43d #sakkattack

Δημοσιεύτηκε από tennisnews.gr στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016


Το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά

Και για την Μαρία Σάκκαρη ταιριάζει απόλυτα η παροιμία. Μπορεί το επίθετο της να μην λέει πολλά στους εκτός της «οικογένειας» του τέννις. Αν όμως αναφέρουμε το όνομα «Αγγελική Κανελλοπούλου», τότε όλοι θυμούνται την μεγάλη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, της οποίας κόρη είναι η Μαρία. Και εγγονή ενός ακόμη πολύ μεγάλου του τέννις, του Δημήτρη Κανελλόπουλου.

sakkari pappous mama


(Πηγή: Instagram/Pikore/sakkattack7 (maria sakkari)

Το τέννις λοιπόν ήταν στα γονίδιά της, αφού κανείς δεν την πίεσε να πιάσει την ρακέτα. Ήταν απλά το πεπρωμένο της. Μικρούλα, στραβοπάτησε στον υπαίθριο χώρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, σκόνταψε και έκλαψε. Ο παππούς την έβαλε σε ένα γήπεδο τέννις για να ηρεμήσει και το κλάμα σταμάτησε αμέσως. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία.

Μπαίνει στους αγώνες από το 170 της παγκόσμιας κατάταξης (έχει φτάσει στο 168), και θα ξεκινήσει την προσπάθεια της κόντρα σε μια άλλη Κινέζα, την Γιαφάν Γουάνγκ (νο 139-από τα προκριματικά και αυτή) στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Αμερικάνικο OPEN του 2015 πάλι Κινέζα, η Ουάνγκ Κιανγκ την είχε αποκλείσει με 2-0 σετ στον πρώτο γύρο.

Ελληνικό χρώμα θα έχει η πρώτη ημέρα και στους Άνδρες με τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο να αντιμετωπίζει τον Ισπανό Πάμπλο Καρένο, και τον Κύπριο Μάρκο Παγδατή να έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Πολ Τσονγκά.

Όσο για τους κατόχους του τροπαίου και νούμερο 1 στον κόσμο, ο Τζόκοβιτς θα κάνει μια καλή προπόνηση με τον Κορεάτη Τσάνγκ και η Σερένα Ουίλιαμς με την Ιταλίδα Καμίλα Τζιόρτζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ