ΕΛΛΑΔΑ

Thomas Cook - «Περιμένουμε το τσουνάμι»: Ο πρόεδρος τουριστικών πρακτορείων Κρήτης στο CNN Greece

Thomas Cook - «Περιμένουμε το τσουνάμι»: Ο πρόεδρος τουριστικών πρακτορείων Κρήτης στο CNN Greece
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Σεισμός» έχει προκληθεί στον παγκόσμιο τουρισμό, μετά τη χρεοκοπία του αρχαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου, Thomas Cook. Ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Κρήτης, Νίκος Βλατάκης, μιλώντας στο CNN Greece για τις επιπτώσεις της πτώχευσης, γνωστοποίησε πως είναι εκτεθειμένο το 60-70% των καταλυμάτων στο νησί

«Έγινε σεισμός 7 Ρίχτερ και περιμένουμε το τσουνάμι», είπε χαρακτηριστικά.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με τον κ. Βλατάκη βρίσκονται 20.000 τουρίστες, νούμερο που επιβεβαιώνει και το υπουργείο Τουρισμού. Νωρίτερα σήμερα ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε πως είναι συνολικά 50.000 οι τουρίστες – πελάτες της Thomas Cook που είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

«Αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο είναι το “τσουνάμι”, δηλαδή οι πελάτες που έχουν κρατηθεί και δεν θα έρθουν μέχρι 10 Νοεμβρίου που ήταν προγραμματισμένοι και τα συμβόλαια των καταλυμάτων για την επόμενη χρονιά», είπε ο κ. Βλατάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πελάτες της Thomas Cook θα συνεχίζουν τις διακοπές τους στη Χερσόνησο.

«Όλοι είναι ασφαλισμένοι από τις διάφορες χώρες, καθώς ο tour operator αυτός έχει την ανάλογη ασφάλεια και θα επιστρέψουν κανονικά, όταν είναι να επιστρέψουν με πτήσεις που θα είναι διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών. Όσον αφορά το κόστος της διαμονής τους, ο ασφαλιστικός αυτός οργανισμός καλύπτει τους πελάτες που βρίσκονται εδώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ