ΕΛΛΑΔΑ

Γενική απεργία σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο για το μεταναστευτικό

Γενική απεργία σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο για το μεταναστευτικό
lesvosnews.gr

Σε γενική απεργία για το μεταναστευτικό/προσφυγικό έχουν κατέλθει σήμερα, Τετάρτη, οι κάτοικοι Σάμου, Χίου και Μυτιλήνης.

Από νωρίς το πρωί «νέκρωσε» κάθε δραστηριότητα, ενώ ακόμη και τα περίπτερα στην Μυτιλήνη παραμένουν κλειστά.

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις, οργανωμένες από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι και στα τρία νησιά.

Στη Μυτιλήνη στο χώρο της Προκυμαίας, έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στη Χίο στην πλατεία Πλαστήρα και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.

Με αποφάσεις των ΟΤΑ και των σωματείων και των άλλων φορέων που συμμετέχουν απορρίπτεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, ζητείται ο άμεσος απεγκλωβισμός των αιτούντων άσυλο, ο έλεγχος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, η φύλαξη των συνόρων και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και των δομών υγείας και ασφάλειας.

Ας σημειωθεί ότι σχηματισμοί προσκείμενοι στο ΚΚΕ συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις με διαφορετικό πλαίσιο και διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στις 10:00 αντιπροσωπεία αιρετών με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τους Δημάρχους των νησιών, καθώς και τη συμμετοχή αιρετών από όλες τις παρατάξεις Ά και Β βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, θα μεταβεί στην Αθήνα στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσει τα αιτήματα των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στη Βουλή και στο υπουργείο Εσωτερικών όπου και εκεί θα κατατεθούν τα αιτήματα τους προς ενημέρωση των κομμάτων. Την ίδια ημέρα αναμένεται και συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον νέο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ