ΕΛΛΑΔΑ

Kως: Σαμποτάζ στην έκταση που θα γίνει το hotspot- Συλλαλητήριο την Παρασκευή

Kως: Σαμποτάζ στην έκταση που θα γίνει το hotspot- Συλλαλητήριο την Παρασκευή

Αναβρασμός επικρατεί στην Κω ενόψει της εγκατάστασης hotspot για πρόσφυγες στο νησί. Ύστερα από την ένταση που προκλήθηκε από την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο νησί στο φως έρχεται μια ιστορία που δείχνει το μέγεθος της αντίδρασης.

Άγνωστοι εισήλθαν στην έκταση που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του hotspot και όργωσαν και πότισαν το έδαφος. Το αποτέλεσμα είναι η συγκεκριμένη έκταση να είναι πλέον γεμάτη λάσπες, καθιστώντας αδύνατη την τέλεση οποιασδήποτε εργασίας τις επόμενες μέρες. Σημειώνεται πως σήμερα ανακοινώθηκε από τον υπουργό Άμυνας η 15η Φεβρουαρίου ως καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του hotspot.

Αξίζει να σημειωθεί πως χτες, κάτοικοι που αντιδρούν στην δημιουργία του hotspot, συγκεντρώθηκαν σε άλλη έκταση όπου είχαν πληροφορίες ότι θα δημιουργηθεί εκεί το hotspot και θα προσγειωνόταν ο υπουργός Άμυνας. Τελικά η έκταση που έχει επιλεγεί είναι διαφορετική και οι διαδηλωτές το διαπίστωσαν αφού ο κ. Καμμένος είχε αποχωρήσει από το νησί.

Σε τοπικές ιστοσελίδες των Δωδεκανήσων και της Κω υπάρχουν αρνητικά σχόλια για την απόφαση του υπουργού να δημιουργηθεί το hotspot. Oι κάτοικοι που αντιδρούν έχουν καλέσει σε συλλαλητήριο για την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου μπροστά στο δημαρχείο του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ