ΕΛΛΑΔΑ

Αναταραχή στην Κω για τα hotspot - Επεισόδια με ΜΑΤ

Αναταραχή στην Κω για τα hotspot - Επεισόδια με ΜΑΤ
eurokinissi

Επεισόδια με διμοιρίες των ΜΑΤ σημειώθηκαν το μεσημέρι στο παλιό στρατόπεδο στο Πυλί της Κω, με αφορμή τις εργασίες που ξεκίνησαν για την κατασκευή hotspot στο νησί.

Ομάδα κατοίκων έσπευσε να διαμαρτυρηθεί και να ματαιώσει τις εργασίες, όταν δέχτηκαν την επίθεση αστυνομικών με δακρυγόνα και χημικά. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, δύο εξ' αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ενώ αρκετοί άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί βρίσκονται στο νησί τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν έρθει από την Αθήνα, ενώ μετά από τα επεισόδια επικρατεί κλίμα μεγάλης αναταραχής.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη άγνωστοι εισήλθαν στην έκταση που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του hotspot και όργωσαν και πότισαν το έδαφος, με αποτέλεσμα να γεμίσει λάσπες, καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε εργασία σε αυτήν.

Μία ημέρα νωρίτερα, κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί σε άλλη έκταση, όπου αναμενόταν να προσγειωθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Kως: Σαμποτάζ στην έκταση που θα γίνει το hotspot- Συλλαλητήριο την Παρασκευή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ