ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Πάνω από 3.000 αιτήσεις πέρασαν το πρώτο στάδιο για την α΄κατοικία

Γεωργιάδης: Πάνω από 3.000 αιτήσεις πέρασαν το πρώτο στάδιο για την α΄κατοικία

Έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των δανειοληπτών προκειμένου να ενημερωθούν και να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι οι αιτήσεις που πέρασαν το πρώτο στάδιο και αναμένεται να εγκριθούν ξεπέρασαν τις τρεις χιλιάδες. Πριν από δυο εβδομάδες ήταν 500.

Σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, υπογράμμισε ότι αυτή δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία» αλλά μετά από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός σε αυτή τη σύσκεψη ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τραπεζών και των funds. «Αναλύσαμε όλα τα στοιχεία της πλατφόρμας, είδαμε ποιο είναι το σημείο εκείνο που γίνεται η απόρριψη όσων επιθυμούν να μπουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε τις τράπεζες για το πως βλέπει η κυβέρνηση το περιβάλλον μετά την 30η Απριλίου» ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ