ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αυτά είναι τα έξι επιβεβαιώμενα θύματα του κοροναϊού

Ιταλία: Αυτά είναι τα έξι επιβεβαιώμενα θύματα του κοροναϊού
AP / Antonio Calanni

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στη γειτονική Ιταλία, μετά και την επιβεβαίωση από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της χώρας, Άντζελο Μπορέλι, ότι έξι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα, συνέπεια της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera», τα περισσότερα από τα θύματα εντοπίζονται στη βόρεια Ιταλία.

Ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα σε συνολικά επτά περιφέρειες στο βόρειο τμήμα της χώρας και αυτό που απομένει πλέον είναι η εκτίμηση των ιταλικών αρχών για το εάν και κατά πόσον μπορεί να καταγραφεί η εξάπλωση του κοροναϊού ως «επιδημία».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από το ιογενές στέλεχος Covid-19 και έχασαν τη ζωή τους είναι οι εξής:

  • Αντριάνο Τρεβιζάν, 78 ετών από την Πάντοβα. Πέθανε στις 21 Φεβρουαρίου. Βρισκόταν για περίπου 10 ημέρες νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Σκιαβόνια, στην Πάντοβα, με πνευμονονία. Αν και δεν είχε ταξιδέψει ποτέ του στην Κίνα, λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του εξετάστηκε για τον κοροναϊό και βρέθηκε θετικός.
  • Μία γυναίκα 75 ετών, κάτοικος της περιοχής Καζαλπουστερλένγκο, μία από τις κοινότητες στην «κόκκινη ζώνη» της επαρχίας Λοντιτζιάνο. Πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου. Εξετάστηκε μετά θάνατον και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.
  • Άντζελα Ντέντι, 68 ετών από το Τρεσκόρε Κρεμάσκο της Κρεμόνα. Πέθανε στις 23 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο της Κρέμα. Η κλινική της κατάσταση ήταν εξαιρετικά βεβαρημένη, καθώς ήταν καρκινοπαθής. Λίγο προτού πεθάνει, είχε υποστεί καρδιακή προσβολή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της βρέθηκε επίσης θετική στον κοροναϊό.
  • Ένας άνδρας 84 ετών από την περιοχή Βίλα ντι Σέριο, πέθανε στο Μπέργκαμο, στο νοσοκομείο «Πάπας Ιωάννης». Είχε διακομιστεί εκεί από το νοσοκομείο του Αλτζάνο Λομπάρντο, σε σοβαρή κατάσταση, συνέπεια των συμπτωμάτων του κοροναϊού.
  • Ένας άνδρας 88 ετών, ο οποίος γεννήθηκε στο Καζέλε Λάντι, σε ένα χωριό της «κόκκινης ζώνης» ήταν το πέμπτο θύμα του κοροναϊού στην Ιταλία.
  • Μια γυναίκα, κάτοικος της Κρέμα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, πέθανε στο νοσοκομείο της Μπρέσια, έχοντας διαγνωστεί με τον κοροναϊό. Ήταν επίσης καρκινοπαθής και νοσηλευόταν σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ