ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Δυναμικό «παρών» Κρητικών αγροτών στο Σύνταγμα

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Δυναμικό «παρών» Κρητικών αγροτών στο Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο (φωτό αρχείου) EUROKINISSI

Δυναμικό «παρών» θα δώσουν και οι αγρότες της Κρήτης στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες του Ηρακλείου αποφάσισαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας και σε συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στα γραφεία της Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου σήμερα, πρόκειται να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και η μορφή της συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο.

Παράλληλα, αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι από το βράδυ της Κυριακής έξω από την Α ΔΟΥ, στη λεωφόρο Κνωσού στου Ηράκλειο, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμό της υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή του μπλόκου Πραιτωρίων, που μετείχε στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού Ηρακλείου σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο με τα συγκεκριμένα αιτήματα, συγκροτημένα και περιφρουρημένα. «Μέχρι την Παρασκευή συνεχίζουμε πιο οργανωμένα στο μπλόκο μας, αναβαθμίζουμε την παρουσία μας στον κόμβο, δυναμώνουμε τη δραστηριότητά μας στα γύρω χωριά, ενημερώνουμε τη μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής, αγροτικούς συλλόγους και άλλα μπλόκα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 12 Φεβρουαρίου, θα συμμετάσχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τέλος, παραμένει το μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Καρτερού, όπως είχε αποφασισθεί, προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, όπως της Α' ΔΟΥ.

Στα Χανιά, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Κλαδισού, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο κλείσιμο της εισόδου του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδας, στο κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν παρατάξει έξω από το κτίριο της Τράπεζας αγροτικά οχήματα, ενώ στην πρόσοψη του κτιρίου όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος της Τράπεζας, έχουν υψώσει δύο πανό.

Στο Ρέθυμνο, οι αγρότες απέκλεισαν σήμερα το κτίριο όπου στεγάζεται η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες έχουν τοποθετήσει στην είσοδο της ΔΟΥ αγροτικά οχήματα και πανό, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Διαβάστε ακόμη

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τριήμερο μπλόκο στο Σύνταγμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ