ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές εξετάσεις: Από 11 ως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Πανελλαδικές εξετάσεις: Από 11 ως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής
Στιγμιότυπο από Πανελλαδικές εξετάσεις (φωτό αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τους υποψήφιους, να ετοιμάζονται για την υποβολή της απαραίτητης αίτησης στα λύκειά τους.

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων-δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων και οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία ως τις 29 του ίδιου μήνα για να τις καταθέσουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας την δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβάλλουν όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, είτε με το παλιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο.

Παράλληλα τονίζεται ότι η συγκεκριμένη προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο της αίτησης-δήλωσης που αναλογεί στην περίπτωσή τους, είτε από το Λύκειό τους, είτε από το διαδίκτυο. Στη συνέχεια θα πρέπει να το συμπληρώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και ακολούθως θα προσέρχονται στο Λύκειό τους για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ