ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones 6η σεζόν: Ό,τι ξέρουμε μέχρι τώρα

Game of Thrones 6η σεζόν:  Ό,τι ξέρουμε μέχρι τώρα

Προσοχή, ακολουθεί ανάρτηση εορταστικού χαρακτήρα γεμάτη spoilers. Αφού δεχθείς και αποδεχθείς την αλήθεια εδώ είναι συγκεντρωμένες όλες οι υποθέσεις για την σεζόν που τώρα γυρίζεται και θέλει να χτίσει προσμονή η οποία είναι δεδομένη.

Αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα κουτσομπολιά από τη σειρά του ΗΒΟ που ήρθε να επαναπροσδιορίσει τον όρο record.

Ο Tζον Σνόου δεν είναι νεκρός

Ήταν το μεγάλο μαχαίρωμα ενός μεγάλου σε τηλεθέαση και σχολιασμό φινάλε. Η τύχη του Κιτ Χάρινγκτον που μαχαιρώθηκε από τη Νυχτερινή Φρουρά μοιάζει δεδομένη. Πέθανε. Τον σκότωσαν. Τον εκδικήθηκαν. Τον έθαψαν. Είναι όσο ζωντανός είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος. Σωστά; Όχι. Η Μελισάνδρη, η Ολλανδέζα κόκκινη ιέρεια του θεού της φωτιάς εγκατέλειψε τον Στάνις που υπηρέτησε με πάθος και γύμνια για να πάει στο Μαύρο Κάστρο- όποιος αμφιβάλει μπορεί να απευθυνθεί στον Άρχοντας Beric Dondarrion, τον ηγέτη του και αυτός που απαντάει και στο Lightning Lord. Επιπλέον εάν η τύχη του Σνόου είναι ληγμένη γιατί ο Κιτ Χάρινγκτον βρέθηκε στα γυρίσματα στο Μπελφαστ και πολεμάει με ξίφος των Σταρκ;

Ο Τζον Σνόου είναι νεκρός

Τουλάχιστον αυτό ορκίστηκε η Μέισι Γουίλιαμς στο ραδιοφωνικό παραγωγό Κρίστιαν Ο Ντόνελ στο σταθμό Absolute Radio. “Όλη την ώρα οι άνθρωποι με ρωτούν αν ο Τζον Σνόου είναι ζωντανός, και η απάντηση είναι όχι! Υπόσχομαι” είπε σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Ε, ο Στάνις είναι σίγουρα νεκρός

Είναι άτυπος κανόνας αλλά ισχύει. Εάν δεν δεις το πτώμα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποιος έχει πεθάνει. Πολλοί υπέθεσαν ότι όταν ο Στάνις Μπαράθεον έπεσε από το σπαθί της Μπριέν του Ταρθ αλλά το πλάνο δεν έδειξε το αποκεφαλισμένο κορμί του, ο Στάνις ζει. Ο σκηνοθέτης του επεισοδίου Ντέιβιντ Νάτερ δεν θέλει να έχουμε φρούσες ελπίδες. Στο Σαν Ντιέγκο, στα πλαίσια της γιορτής του φανταστικού Comic Con το είπε απερίφραστα. “Από την αρχή του γυρίσματος μέχρι το τελευταίο πλάνο αυτό ήταν η μοίρα του, να είναι νεκρός”. Ο Στίβεν Ντιλέιν δεν έχει εμφανιστεί στο Μπέλφαστ ή οπουδήποτε αλλού γυρίζονται οι ιστορίες που θα μας ενθουσιάσουν.

Ό,τι είναι νεκρό ίσως δεν πεθαίνει ποτέ

Ο ένας δεν έχει πεθάνει, ο άλλος σίγουρα, γιατί όμως έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι αυτός που έχασε το κεφάλι του στον πρώτο κύκλο της σειράς με τα περισσότερα downloads, ο Νεντ Σταρκ ακούγεται ότι επιστρέφει στα γυρίσματα; Ο Σον Μπιν αρνείται τις φήμες αλλά οι οπαδοί της σειράς θα ακολουθήσουν το ένστικτο τους. Επιπλέον τα μεγάλα στόματα των γυρισμάτων επιβεβαιώνουν σκηνές όπου εμφανίζεται και το Λαγωνικό (νεκρός από το σπαθί της Άρια στο τέλος της 4ης σεζόν) αλλά και η πόρνη που αγάπησε ο λόρδος Τύριον. Πρόκειται για flashback ή νέες αφίξεις από τον κόσμο των νεκρών;

Ο Πύργος της Χαράς βρέθηκε στην Ισπανία και όλα αλλάζουν

Οι αναγνώστες της εποποιίας του Μάρτιν χαίρονται περισσότερο από όσους έμειναν μόνο στην τηλεοπτική απόδοση του μυθικού σύμπαντος. Ωστόσο ένα μεγάλο κεφάλαιο από το παρελθόν ανοίγει στον έκτο κύκλο και αυτό επιβεβαιώθηκε από τα μέρη των γυρισμάτων. Στην Γουδαλαχάρα της Ισπανίας, στο Castillo de Zafra λέγεται ότι γυρίστηκαν σκηνές που αφορούν στον Πύργο της Χαράς. Εδώ κάνουμε μακροβούτι σε βαθιά νερά οπότε συγκρατήσου.

Σύμφωνα με μία από τις πιο διαδεδομένες υποθέσεις για το A Song of Ice and Fire, ο Τζον Σνόου δεν είναι μπάσταρδο του Νεντ Σταρκ αλλά της αδελφής του, Λιάνα Σταρκ και του Ρίγκαρ Τανγκάρυεν. Η θεωρία μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι ο Τζον Σνόου γεννήθηκε στον Πύργο της Χαράς, λίγο πριν φτάσει εκεί ο Νεντ Σταρκ και βρει την αδερφή του ετοιμοθάνατη "σε ένα κρεβάτι από αίμα". Το αίμα από τη γέννηση του παιδιού του Σνόου.
Ο έντιμος Σταρκ έμεινε πιστός στην υπόσχεση που είχε δώσει στην αδελφή του. Να σώσει το παιδί της από τον Ρόμπερτ Μπαράθεον που είχε για χόμπι του να σφάζει όποιον Ταργκάριεν έβρισκε μπροστά του. Οπότε η έκτη σεζόν έχει κάνει μακροβούτι στο παρελθόν και αυτό θα αποκαλύψει πολλά.

Ο Μελανίχθυς επιστρέφει

Ένας παλιός γνώριμός θα επιστρέψει στον 6ο κύκλο και είναι εκείνος που έφυγε από τη σφαγή του Κόκκινου Γάμου πριν ξεκινήσει το πορφυρό αλισβερίσι. Ο Μελανίχθυς επιστρέφει, ο Μπράιντεν Τάλλι, ο θείος της Κέιτλιν Σταρκ επανέρχεται. Σύμφωνα με το έγκυρο στις πηγές της κοινότητας του GoT, Watchers Of The Wall ο Kλάιβ Ράσελ, εθεάθη στην Β. Ιρλανδία όπου γίνονται γυρίσματα. Πολλοί πιστεύουν ότι ο εκτός κύκλος θα φέρει στις οθόνες μας και τον αδελφό της Κέιτλιν, τον νεαρό Τάλλι. Μήπως θα επιστρέψει και η ίδια (βλέπε παραπάνω);

Μερικές επιβεβαιωμένες υποθέσεις ακόμη

Η Ντενέρις βρέθηκε στα γυρίσματα να τρέχει επάνω στο άλογο παρέα με τον Ντάριο Νταχάρις οπότε δεν την έκαναν σκλάβα τους οι Ντροθράκι (τελευταία σκηνή της Καλίσι στην πέμπτη σεζόν).

Η Άρια Σταρκ επιστρέφει στο Γουέστερος, τυφλή ή όχι.

Ο Μπραν επιστρέφει και τον νουθετεί ο 86χρονος Μαξ Φον Σίντοφ ο οποίος ερμηνεύει το “Κοράκι με τα Τρία Μάτια” o οποίος και θα του διδάξει πώς να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του.

Οι δράκοι της Καλίσι θα είναι διπλάσιου μεγέθους σε σχέση με την πέμπτη σεζόν με τα φτερά του Ντρόγκον Drogon να φτάνουν σε άνοιγμα τα 120 πόδια. Έτσι οι φτερωτοί εκδικητές θα είναι επιτέλους οι ήρωες που τους αξίζει.

H εικονογράφηση από την εξαιρετική δουλειά στο portfolio του Jack Usephot στην κοινότητα Behance

ΔΗΜΟΦΙΛΗ