ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Έκκληση Μητσοτάκη στις ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι σας

Κορωνοϊός - Έκκληση Μητσοτάκη στις ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι σας
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, στη Βιέννη.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου τους, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι κλείνουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, ΙΕΚ και Πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που λαμβάνονται για την επιδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απαραίτητο» το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ώστε «να προλάβουμε τη γρήγορα εξάπλωση του ιού και μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα».

Όπως τόνισε, πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι οι ευπαθείς ομάδες. Επί αυτού το πλαισίου έκανε έκκληση σε αυτά τα άτομα να παραμείνουν σπίτι τους, όσο γίνεται.

«Απαιτώ το αυτονόητο, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη», είπε συνεχίζοντας, ενώ κατάληξε λέγοντας πως αυτή την κρίση «θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ