ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Hot Spot στην Κω

Προσφυγικό: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Hot Spot στην Κω
Κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για το hot spot Βήμα της Κω

Στους δρόμους έχουν βγει για άλλη μια μέρα εκατοντάδες κάτοικοι της Κω, που διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή hot spot σε πρώην στρατιωτική εγκατάσταση του νησιού.

Βασικό αίτημα των κατοίκων που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο την Τετάρτη το μεσημέρι, είναι να αναθεωρήσει η κυβέρνηση την απόφασή της και να μην φτιαχτεί στην Κω το κέντρο καταγραφής προσφύγων.

Την ίδια ώρα πάντως, συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες κατασκευής του hot spot στο χώρο του πρώην στρατοπέδου που αποτέλεσε θέατρο συγκρούσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εν τω μεταξύ, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος, έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να εκφραστούν οι κάτοικοι της Κω για το επίμαχο ζήτημα.

Ωστόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη τάχθηκε έμμεσα κατά του δημοψηφίσματος, καθώς η διενέργειά του θα οδηγήσει την τοπική κοινωνία σε διχασμό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το σχετικό ψήφισμα κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Επαρχίας Κω, οι οποίοι πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συναντήθηκαν και συζήτησαν το θέμα.

Πάντως το Περιφερειακό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα με βασικό αίτημα να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το νησί της Κω, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι είναι αναγκαία η δημιουργία δομής διαχείρισης του προβλήματος, με τη δέσμευση της παραμονής προσφύγων και μεταναστών κατά το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Δημοψήφισμα στην Κω για το Hot Spot

Νέα επεισόδια στην Κω για τα Hot Spot

ΔΗΜΟΦΙΛΗ