ΚΟΣΜΟΣ

Το πιστό αντίγραφο του τραγικού υπερωκεανίου Τιτανικός 2 σαλπάρει το 2018

Το πιστό αντίγραφο του τραγικού υπερωκεανίου Τιτανικός 2 σαλπάρει το 2018

Ήταν 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Απριλίου του 1912 όταν το πολυτελές υπερωκεάνιο της βρετανικής εταιρίας White Star Line, Τιτανικός, παρέσυρε στο θάνατο 1.523 από τους 2.223 επιβάτες του μετά τη σύγκρουση του Τιτανικού με ένα παγόβουνο στα ανοιχτά του Βόρειου Ατλαντικού. Σήμερα ο Αυστραλός μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της εταιρείας Blue Star Line, Clive Palmer, θέλει να δει τον Τιτανικό να σκίζει ξανά τα κύματα της θάλασσας το 2018, όταν το ακριβές αντίγραφο του πλοίου που έγινε συνώνυμο της λέξης “ναυάγιο” σαλπάρει.

Το Τιτανικός ΙΙ θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι έναν αιώνα και κάτι μετά την τραγωδία και εντυπωσιάζει καθώς είναι ίδιο με το θρυλικό υπερωκεάνιο και στην πιο μικρή του λεπτομέρεια. Μόνες διαφορές ότι θα είναι 4 μέτρα μακρύτερο (με συνολικό μήκος 270 μέτρων και ύψος 53 μέτρων) και δεν θα πλησιάσει τα καταραμένα νερά του Ατλαντικού.

Ο Τιτανικός ΙΙ θα κάνει τη διαδρομή από το Jiangsu της ανατολικής Κίνας προς το Ντουμπάι και φυσικά θα πληροί όλους τους κανόνες ασφαλείας καθώς θα υπάρχουν σωσίβια και σύγχρονες σωστικές λέμβοι για όλους τους επιβάτες αν και οι ρέπλικες από τις λέμβους που δεν έσωσαν πολλούς το 1912 θα υπενθυμίζουν την καταραμένη ιστορία που έγραψε ιστορία ακόμη και στην κινηματογραφική εκδοχή της.

Το βάρος του νέου Τιτανικού θα ανέρχεται στους 40.000 τόνους. Με εννέα πατώματα και 840 καμπίνες, ο Τιτανικός ΙΙ θα φιλοξενεί 2400 επιβάτες, θα διαθέτει 900 άτομα ως πλήρωμα και 840 καμπίνες Α, Β' και Γ θέσης.

Ο Τιτανικός 2 θα διαθέτει πισίνα, χαμάμ και έναν επίλογο σε μία ιστορία που θέλει να λησμονήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ