ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία (pics)

Αγρότες: Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία (pics)
CNN Greece

Έκκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Αθήνα μετά τις πρώτες συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε αγρότες από την Κρήτη και αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις.

Εξάλλου, έπειτα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους των αγροτών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να επιτραπεί η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

b1 copy
b3

b4 copy

Aπό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτάθηκε στα μπλόκα, που επέμεναν να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα, να στείλουν έναν συμβολικό αριθμό με συγκεκριμένους όρους αλλά οι εκπρόσωποι των περισσότερων μπλόκων διαφώνησαν, εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας.

b5
b6

Κατόπιν αυτού, υπήρξε συμφωνία μεταξύ υπουργείου και αγροτών να έρθουν στην Αθήνα 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και κάποια αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά. Τα τρακτέρ θα περάσουν από τις Αφίδνες περίπου στις 14.30 και θα παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ 16.00 και 18.00 το απόγευμα, πάντα με τη συνοδοεία αστυνομικών δυνάμεων και απολύτως ελεγχόμενα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

b8
b9

Φωτό: CNN Greece

Διαβάστε επίσης:

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

Αγρότες: Επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ