ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αγρότες: Επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
CNN GREECE

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα το πρωί μεταξύ αγροτών και δυνάμεων της Αστυνομίας.

Σπασμένες τζαμαρίες και άλλες υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που ξεκίνησαν όταν οι αγρότες στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο υπουργείο, η αστυνομία τους εμπόδισε και έκανε χρήση χημικών.

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις.

Οι αγρότες ζητούσαν να δουν τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος δεν βρισκόταν στο υπουργείο. Επιπλέον ζητούσαν να τους επιτραπεί να κάνουν συμβολική δίωρη κατάληψη του υπουργείου και να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από τον χώρο.

Μερίδα αγροτών έφυγε από το υπουργείο και πήγε στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αγροτών, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ σταμάτησαν αγροτικό αυτοκίνητο που κουβαλούσε αγροτικά προϊόντα και υλικά για την κινητοποίηση των αγροτών.

IMG 7252

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισαν να προβούν σε στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις αγροτών-αστυνομίας.

IMG 7243

Μικρή ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 9 και στον Ισθμό της Κορίνθου καθώς η Αστυνομία απαγορεύει στους περίπου 1000 αγρότες που βρίσκονται εκεί να προχωρήσουν προς την Αθήνα

IMG 7247

Μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του μπλόκου Κορίνθου, Φιάκας Παναγιώτης επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία και ενημέρωσε ότι μόλις φτάσουν στον ισθμό και οι υπόλοιποι αγρότες της Πελοποννήσου θα ξεκινήσει η συνέλευση όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο Μαρκοπούλου έχουν ανακοινώσει ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 12 μέχρι τις 8 το βράδυ ενώ νωρίτερα το πρωί ξεκίνησαν από τη Λάρισα, μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία, 20 περίπου τρακτέρ τα οποία υπολογίζεται να βρίσκονται στην Αθήνα μετά τις 3 το μεσημέρι.

IMG 7254

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για τις κινητοποιήσεις . Έπειτα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους των αγροτών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να επιτραπεί η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Αθήνα θα έρθουν 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και τρία-τέσσερα αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά. Τα τρακτέρ θα περάσουν από τις Αφίδνες περίπου στις 14.30 και θα παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ 16.00 και 18.00 το απόγευμα, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και απολύτως ελεγχόμενα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Διαβάστε ακόμη

Αγρότες: Πεδίο μάχης η Αττική

Αποστόλου: Στόχος των επεισοδίων να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών

Αγρότες: «Μπλόκο» στα τρακτέρ που κατευθύνονταν στο Σύνταγμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ