ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τσιάρας στο CNN Greece: Κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό μέσα στην πανδημία

Κώστας Τσιάρας στο CNN Greece: Κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό μέσα στην πανδημία
ΙΝΤΙΜΕ

O Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο CNN Greece, ξεκαθαρίζει ότι οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης δεν πραγματοποιούνται και επομένως δεν κινδυνεύει το σπίτι κανενός δανειολήπτη να βγει στο «σφυρί». 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει προς το CNN Greece: «Οι διαδικασίες περί αναγκαστικής εκτέλεσης είναι σε αναστολή από την πρώτη μέρα που λήφθηκαν μέτρα για την αναστολή των δικαστικών εργασιών. Μέσα στη δίνη της πανδημίας που έχει παγώσει την οικονομική δραστηριότητα της χώρας, δεν θα γίνει καμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και επομένως, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, κανένα σπίτι δεν κινδυνεύει να βγει στον πλειστηριασμό».

«Δεν τίθεται θέμα έναρξης πλειστηριασμών».

Αγώνας δρόμου για την πρώτη κατοικία - Πρωτοβουλίες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με τροπολογία που κατέθεσε, την Παρασκευή, στη Βουλή, περιορίζει κατά έναν μήνα τις δικαστικές διακοπές και επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων.

Tα υποθηκοφυλακεία ανοίγουν ως πρώτο βήμα επανεκκίνησης της οικονομίας και δεν τίθεται, όπως είπε, θέμα έναρξης πλειστηριασμών. Tόνισε δε ότι η κυβέρνηση κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις ώστε να παραταθεί ο χρόνος προστασίας πρώτης κατοικίας στους δανειολήπτες μέχρι τέλος του έτους.

Οι θεσμοί θέλουν, από την πλευρά τους να μην υπάρξει παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η παράταση του χρονικού ορίου κατά πάσα πιθανότητα θα επιτευχθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή κρατούσε στο ένα του χέρι τη συμφωνία που είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με τους θεσμούς και στο άλλο τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν εξελέγη. Ο ίδιος δήλωσε πως μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τι ακριβώς θα γίνει και πως θα υπάρξει προστασία για αυτούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ