ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νταλίκα της Πρωτοψάλτη στο briefing: Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

Η νταλίκα της Πρωτοψάλτη στο briefing: Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Η μίνι συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο έχει εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Η στάση στο Μαξίμου της «μουσικής» νταλίκας με την κ. Πρωτοψάλτη έγινε στο πλαίσιο του happening που είχε οργανώσει ο Δήμος Αθηναίων. Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για παραβίαση την μέτρων ασφαλείας. «Την ώρα που οι πολίτες παραμένουν σπίτια τους υπομονετικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας και απειλούνται καθημερινά με πρόστιμα αν βγουν έξω, ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε λογικό μαζί με ακόμα 50 άτομα και τον ανιψιό του να οργανώσουν "τυχαία" μία συναυλία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου», ήταν το καυστικό σχόλιο της Κουμουνδούρου.

https://www.instagram.com/p/B_Zw35DDuGN

Στη συνέχεια προστέθηκαν τα αρνητικά σχόλια καλλιτεχνών όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης. Επιπλέον, από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, πολίτες μίλησα για δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού στο Αίγιο η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο για περιφορά θρησκευτικής εικόνας.

Η ίδια η καλλιτέχνις δήλωσε ότι η «επίσκεψη» στο Μαξίμου δεν ήταν προκαθορισμένη, αλλά τη ζήτηση ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενώ είχε ξεκινήσει το happening.



Στο briefing

Στο ζήτημα που προέκυψε, αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας στο briefing στους δημοσιογράφους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι:

«Η διαδρομή, την οποία είχε ακολουθήσει η κυρία Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας, έχει ένα μήνυμα να στείλει. Ένα μήνυμα που θα μπορούσε κανείς να το ερμηνεύσει με φαντασία, με μια αυτοπεποίθηση ότι όντως καταφέραμε και βγαίνουμε από αυτή την κρίση, τουλάχιστον στην πρώτη της φάση, σε καλύτερη θέση από πολλούς άλλους. Θα μπορούσε να την ερμηνεύσει και με μια μιζέρια.

Όσον αφορά τη στάση που έκανε η συγκεκριμένη διαδρομή έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ήταν μόνο ο Πρωθυπουργός με συνεργάτες του, ο υπόλοιπος κόσμος μαζεύτηκε λόγω του ακούσματος της συναυλίας, αλλά για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και δεν έχει να κάνει με τη δυνατότητα του Πρωθυπουργού, προκειμένου να μην υπάρξει αυτός ο κόσμος, ιδίως όσον αφορά τους φωτορεπόρτερς, που άκουσα να υπάρχει μια κριτική. Ήταν άνθρωποι που δεν έχουν να κάνουν με την κυβέρνηση.»

H απάντηση Χαρίτση

Στον Στέλιο Πέτσα απάντησε ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι:

«Προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αναφορικά με τη συναυλία-"έκπληξη" μπροστά από το Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα έκανε χειρότερα: έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως η προσέλευση του κόσμου και των φωτορεπόρτερς που βρέθηκαν εκεί για να καλύψουν το συμβάν ήταν αυθόρμητη.»

Ο κ. Χαρίτσης προσέθεσε ότι:

«Ο ανεύθυνος κ. Μητσοτάκης οφείλει να απολογηθεί στους πολίτες, που έχουν επιδείξει παροιμιώδη σύνεση και υπευθυνότητα, για μια συμπεριφορά που σε οποιονδήποτε άλλο θα είχε κοστίσει την άμεση επέμβαση των αστυνομικών αρχών και την κατακραυγή των μέσων ενημέρωσης.

Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Το ίδιο και η σοβαρότητα για έναν πρωθυπουργό.»

Ωραία πρωτοβουλία

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνέντευξή του στον ρ/σ Θέμα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας έκανε το εξής σχόλιο:

«Δεν ήταν σχεδιασμένο από την Προεδρία της Κυβέρνησης, ήταν μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για την αποσυμπίεση των πολιτών. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ ωραία πρωτοβουλία για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση. 'Αλλωστε, είμαστε στην επιχείρηση μετάβασης προς μια νέα καθημερινότητα, χρειάζονται τέτοιου τύπου ενέργειες για να τονωθεί το ηθικό των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό πέρασε και από την Ηρώδου Αττικού, και ο πρωθυπουργός θέλησε ο ίδιος να δει αυτό το πολύ ωραίο θέαμα. Οι περίοικοι, οι οποίοι εκείνην την ώρα έκαναν τη βόλτα τους, συγκεντρώθηκαν βλέποντας το ασυνήθιστο αυτό θέαμα, ήταν μια πολύ ωραία εικόνα, συγκεντρώθηκαν μερικά άτομα παραπάνω, αυτή είναι αλήθεια. Ας μην έχουμε πια αυτή τη μιζέρια, είναι καλό να ενισχύεται λίγο η αυτοπεποίθησή μας στα πράγματα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ