ΣΠΟΡ

Όνειρο ζωής για την διεθνή μπασκετμπολίστρια Ζωή Δημητράκου που θα αγωνιστεί στο WNBA.

Όνειρο ζωής για την διεθνή μπασκετμπολίστρια Ζωή Δημητράκου που θα αγωνιστεί στο WNBA.
Instagram / zoidimitrakou

Η Ζωή Δημητράκου θα συνεχίσει την καριέρα της στις ΗΠΑ, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με τις Γουάσινγκτον Μίστικς που αγωνίζονται στο γυναικείο NBA.

Η διεθνής φόργουορντ γίνεται έτσι η τρίτη Ελληνίδα που θα περάσει από το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, μετά τις Αναστασία Κωστάκη και Εβίνα Μάλτση. Η 28χρονη Ζωή Δημητράκου αγωνιζόταν στην τουρκική Καϊζερί Κάσκι, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις που της έδωσαν το εισιτήριο για τον μαγικό κόσμο του WNBA.

Η Ζωή θα μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αναμένεται να τρελλάνει τους Αμερικανούς όχι μόνο με τις επιδόσεις της στο παρκέ, αλλά και με τις εμφανίσεις της, που βάζουν φωτιά στον ανδρικό πληθυσμό.

Η Δημητράκου μεγάλωσε στην Καλαμαριά, κάνοντας τα πρώτα βήματά της στο μπάσκετ στον τοπικό Απόλλωνα. Το 2005 πήγε στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, το 2006 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με τον Πανιώνιο. Επέστρεψε στον Μέγα Αλέξανδρο (2007-2009), στην συνέχεια μεταπήδησε στο Παλαιό Φάληρο (2009-2010).

https://www.instagram.com/p/p

Η Ευρωπαϊκή της καριέρα ξεκίνησε στην Γαλλία και το 2012 μετακινήθηκε στην Καϊζερί Κάσκι, φτάνοντας με την Μάλτση στον τελικό του Eurocup. Το 2013 σειρά είχε η Ρωσίκη Ναντέζντα Όρενμπουργκ και τέλος επέστρεψε στην τουρκική ομάδα.

Στις 22 Μαρτίου 2009, σε αγώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον του Άρη Χολαργού για την Α1 Εθνική, η Δημητράκου έγινε η πρώτη Ευρωπαία (και μοναδική ως τώρα) επαγγελματίας καλαθοσφαιρίστρια και τρίτη στον κόσμο που κατάφερε να πετύχει σε κάποιο αγώνα κουντράπλ-νταμπλ: 49 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και 10 ασίστ.

https://www.instagram.com/p/p

Η Ζωή έχει αγωνιστεί στις εθνικές κορασίδων, νεανίδων και νέων γυναικών, ενώ από το 2006 είναι μέλος της Εθνικής Γυναικών. Εκτός όμως από τις επιδόσεις της στο παρκέ, οι αναρτήσεις της στο Διαδίκτυο και οι φωτογραφίες της κόβουν την ανάσα στο ανδρικό κοινό.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ